sobota, 28. 09. 2024
Arteta se konečně dočká svého vytouženého útočníka. Přestupový rekord Ricea zůstane těsně zachován

Arteta se konečně dočká svého vytouženého útočníka. Přestupový rekord Ricea zůstane těsně zachován

Benjamin Šeško se rozhodl setrvat v Lipsku, Victora Osimhena si Arsenal dovolit nemůže. Nyní se ale zdá, že se Mikel Arteta konečně svého vysněného útočníka dočká. Ze Sportingu Lisabon by měl v nejbližších dnech dorazit Viktor Gyökeres.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 24. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Arsenal FC

Sportovní ředitel Arsenalu Edu si vyhlédl jako novou útočnou hvězdu Victora Osimhena. Ten má ale v Neapoli ve smlouvě výkupní klauzuli na 120 až 130 milionů eur, což je pro anglického vicemistra nepřiměřená suma.

Mikel Arteta si měl následně vyhlédnout Benjamina Šeška. Slovinský útočník ve službách Lipska by vyšel na asi 60 milionů eur, Šeško se ale rozhodl s německým klubem podepsat prodloužení kontraktu.

Podle portugalského listu Leonino se ale nyní zdá, že se Arteta svého nového útočníka číslo jedna přeci jen dočká. Ze Sportingu Lisabon by měl na Emirates Stadium dorazit švédský útočník Viktor Gyökeres.

Ten letos v padesáti zápasech nasázel 43 branek a přidal i 15 asistencí. Není tak divu, že se Arteta o bývalého hráče Coventry City intenzivně zajímá. Dle zmíněného portugalského deníku by mělo Sportingu na úvod stačit asi 90 milionů eur.

V následujících bonusech by mohlo do Lisabonu dorazit dalších 30 milionů eur, díky kterým by se Gyökeres stal druhou nejdražší posilou Gunners v historii. První příčku drží Declan Rice, který vyšel na 105 milionů liber (asi 125 milionů eur).

další zajímavé články