sobota, 28. 09. 2024
Lewandowski na lavičce a Polsko v slzách. Osud týmu Michala Probierze je zpečetěn

Lewandowski na lavičce a Polsko v slzách. Osud týmu Michala Probierze je zpečetěn

Polsko svou formu na evropský šampionát rozhodně ideálně nenačalo. Po dvou zápasech základní skupiny je bez bodu a už nyní ví, že se do osmifinále nepodívá. Definitivní ortel týmu Michala Probierze přinesla večerní bezbranková remíza mezi Nizozemskem a Francií.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 22. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Portal wszystkich kibiców

 Padesát utkání trvalo Fanklubu defenzivního fotbalu, než mohl opět zaradovat. Poslední bezbranková remíza přišla v základní skupině EURA 2021 mezi Anglií a Skotskem, od té chvíle se na bezgólový zápas čekalo. Až do včerejšího večera.

Ačkoliv Xavi Simons dostal míč do sítě Francie, kvůli ofsajdu Denzela Dumfriese byl nakonec gól odvolán. Právě tento moment stál Poláky definitivně možnost postoupit mezi šestnáct nejlepších.

Polsko po porážkách od Nizozemska a Rakouska jako první reprezentace na evropském šampionátu ví, že se do osmifinále nepodívá. Poláci mohou teoreticky už jen dorovnat Rakousko na třetím místě, v tomto případě ale svou úlohu sehraje vzájemný zápas, který skončil lépe pro našeho jižního souseda.

"Před zápasem jsem říkal, že už je to vlastně play-off. Tým, který prohraje, bude vyřazen. Tým, který vyhraje, bude mít vše ve svých rukou. Od doby, co jsem trenérem Rakouska, to byl nejdůležitější zápas a my jsme spokojeni, že jsme ho zvládli," těšilo kouče Rakouska Ralfa Rangnicka.

To svěřenci Michala Probierze mají jasno. Během přípravy přišel Probierz o Arkadiusze Milika a prakticky také o Roberta Lewandowského, který se zranil v posledním přátelském utkání. Včera sice do hry naskočil, evidentně ale ne ve stoprocentní kondici. V úterý proti Francii se tak Polsko s turnajem rozloučí.

další zajímavé články