středa, 23. 10. 2024
Chcete vidět vodopády? Zajděte si k nám na Old Trafford, zavtipkoval nový majitel United. Smích ho ale brzy přešel

Chcete vidět vodopády? Zajděte si k nám na Old Trafford, zavtipkoval nový majitel United. Smích ho ale brzy přešel

Jeden z nejslavnějších stadionů světa se rozpadá. Při bouřkové sezoně nemají fanoušci Manchesteru United úkryt před deštěm, a když se pořádně rozprší, budete si připadat jak pod plným proudem Niagarských vodopádů.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Tzv. „Divadlo snů“, jak mu rád říkal bývalý hráč Sir Bobby Charlton, po němž nese jedna z tribun název, se bohužel tříští stejně, jako se tříští výkony hráčů na hřišti. Poslední ročník anglické Premier League tak byl utrpením se vším všudy a vůbec nejhorší to bylo při sezoně dešťů.

Pokud znáte podnebí na severu Anglie, pak víte, že bydlet zde bez deštníku a pláštěnky se asi nedá. I sám Alex Ferguson při příchodu nového manažera vždy vtipkoval, aby si s sebou donesl kvalitní deštníky, protože to, co zažije v Manchesteru, ještě jaktěživ neviděl.

Věčně deštivé počasí je také důvodem, proč se ze stadionu Old Trafford stala nová turistická atrakce, o které musel zavtipkovat i nový spolumajitel klubu Sir Jim Ratcliffe. Jeho firma INEOS získala menšinový podíl, přičemž dostala na starost celý sportovní úsek – tedy výsledky na hřišti – a úpravu stadionu. A když Ratcliffe viděl, v jakém stavu Old Trafford je, tak dokonce začal zvažovat, zdali nebude lepší postavit rovnou nový stadion.  

„Pokud chceme, aby Manchester United i nadále zůstal velkou destinací, na kterou budou chtít hráči sami chodit, musíme jim poskytnout to nejlepší možné zázemí. Takový Real Madrid má nejlepší fotbalové hřiště na světě a v klubu několik hráčů v hodnotě 100 milionů liber. My jsme za posily v posledních letech utratili podstatně více než Real, ale nemáme tu ani jednoho hráče, jehož hodnota by se blížila 100 milionům liber. Nemluvě o tom, že na Old Trafford lidé chodí jako na turistickou atrakci, aby viděli nové Niagarské vodopády,“ řekl Ratcliffe novináři Alexovi Crookovi.

„Samozřejmě chápeme, že prodej klubu celý proces renovace zpomalil, ale klub jako United by měl mít všechno dokonalé a špičkové. A proto tu jsme, abychom to napravili. Bohužel to je běh na delší trať, ale už teď máme před sebou načrtnuté plány, jak bychom to vše chtěli napravit,“ ujistil, že má s United jen ty nejlepší úmysly. 

další zajímavé články