sobota, 21. 09. 2024
Nechtěli jste mě, tak teď nevím, jestli prodloužím. Karma dostihla United

Nechtěli jste mě, tak teď nevím, jestli prodloužím. Karma dostihla United

Erik ten Hag byl dlouhou dobu v Manchesteru United nechtěným mužem. Nové vedení v čele s firmou INEOS za jeho zády jednalo s mnoha jinými manažery. Nakonec se však rozhodlo, že si Erika ponechá. A jeho to upřímně štve.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester United FC

Rudí ďáblové mají za sebou nejhorší sezonu v celé historii Premier League. Osmé místo v tabulce a výkony, při nichž se mnozí fanoušci chytali za hlavu, rozhodně nejsou dobrou vizitkou nejslavnějšího anglického klubu. Židle pod Erikem ten Hagam se tak několik dlouhých měsíců viklala, ale protože se prodával klub, nikdy vyloženě nespadla.

S příchodem INEOSu se leccos změnilo. Nové vedení nechtělo dělat předčasné závěry, a proto Hagovi dalo čas. Co se čistě ligové sezony týče, v té vůbec neohromil, ale v FA Cupu došel se štěstím až do finále, které dokonce i vyhrál. A tím částečně napravil jinak zpackanou sezonu. Své místo tím ale úplně zrovna neupevnil.

INEOS, jak informuje takový novinář Fabrizio Romano, byl v závěru sezony v kontaktu s šesti odlišnými trenéry. Odhalena byla taková jména, jako jsou Thomas Tuchel, Kieran McKenna nebo Mauricio Pochettino. Jednání proběhla s každým z nich, ale žádné nevedlo k nabídce smlouvy. Spíše se jednalo jen o takové oťukávání, během kterého vedení ďáblů zjistilo, že žádná z dostupných voleb údajně není lepší než ta, kterou v současné chvíli mají.

Vše dopadlo tak, že INEOS oznámil, že Erik ten Hag ve funkci hlavního trenéra Manchesteru United zůstává. A protože má smlouvu jen do konce nové sezony, chtějí ji s ním prodloužit. Jenže když mu byla přiznána pravda, že se jednalo s ostatními manažery za jeho zády, jaksi se na to netvářil zrovna nadšeně…

„Být to v jiné lize, například té nizozemské, tak k něčemu takovému nedojde. V Nizozemsku nemáte povoleno jednat s jinými trenéry, zatímco máte svého,“ uvedl Hag, jehož tato krutá pravda poněkud rozladila. A podobně jako vedení ďáblů ponechalo v nejistotě jeho, tak teď on ponechá v nejistotě je.

„Klub mi přiznal, že jednal s mnoha jinými manažery, mezi nimiž se nachází i Thomas Tuchel. Nakonec ale dospěl k závěru, že nejlepšího možného trenéra už mají,“ řekl Hag pro nizozemský televizní kanál NOS, kde zároveň odhalil, že teď probíhají jednání ohledně prodloužení jeho stávajícího kontraktu.

„Není to tak jednoduché, jak se zdá. Musíme nejprve najít dohodu i společnou řeč. Chvíli to bude trvat, ale máme čas,“ přidal, čímž dal jasně najevo, že momentálně smlouvu podepsat nechce. Ale třeba až v průběhu sezony vychladne, tak svůj názor změní.

další zajímavé články