sobota, 28. 09. 2024
Seemanové na evropském šampionátu neuniklo ani další finále: Když se to povede, tak by mohla padnout i medaile

Seemanové na evropském šampionátu neuniklo ani další finále: Když se to povede, tak by mohla padnout i medaile

Barbora Seemanová se ukazuje na právě probíhajícím plaveckém mistrovství Evropy ve velmi dobrém světle a nemuselo by to skončit pouze u zlaté medaile ze stovky kraulem. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 20. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Pouhý den po skvělé první příčce, v rámci níž dokázala nejzářivější členka klubu Motorlet Praha překonat český rekord a navíc se kvalifikovala na olympijské hry do Paříže, se totiž dokázala probojovat do dalšího finále. Tentokráte v disciplíně 200 metrů volným způsobem.

Díky času 1:57,81 ovládla svou semifinálovou plavbu, s tím, že ze všech závodnic byla v rozplavbách rychlejší pouze Maďarka Lilla Minna Abraham. Sama však přiznala, že tam byly nějaké rezervy... 

100 metrů motýl, nebo 200 metrů polohovka? Seemanová má před začínajícím ME v Bělehradě dilema

"První stovku jsem chtěla jet ostře tak, jak bych to chtěla předvést ve finále. Poslední padesátku jsem jela už jen lehce a tak, abych si pohlídala první místo," líčila nedlouho po semifinále čtyřiadvacetiletá hvězda bazénů.

V srbském Bělehradu by tak mohl cinknout cenný kov vícekrát. "Je tu na mě velký tlak, ale snažím se držet časy a chci předvádět dobré závody. Když se to povede, tak by mohla padnout i medaile," navnadila nejlepší tuzemská plavkyně současnosti.

další zajímavé články