sobota, 27. 07. 2024
100 metrů motýl, nebo 200 metrů polohovka? Seemanová má před začínajícím ME v Bělehradě dilema

100 metrů motýl, nebo 200 metrů polohovka? Seemanová má před začínajícím ME v Bělehradě dilema

Letošní rok láká hned na několik plaveckých vrcholů. Jeden už je za námi (únorový světový šampionát v katarském Dauhá), druhý vypuknul právě dnes (mistrovství Evropy v srbském Bělehradě) a třetí je na programu v závěru července (LOH ve francouzské Paříži).


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 06. 2024
  • , zdroj fotky: 7 pádů Honzy Dědka

Zmíněný kontinentální šampionát je poslední šancí, aby plavci splnili limity pro olympiádu pod Eiffelovkou.

To už se však netýká čtyřiadvacetileté Barbory Seemanová, která by mohla v hlavním městě Srbska usilovat o navázání na mistrovství Evropy v roce 2021 v Budapešti, kdy brala ve 200 metrech na volný způsob zlato.

Forma by byla. Na květnovém mítinku AP Race v Londýně totiž dokázala plavkyně Motorletu Praha pokořit hned tři české rekordy. Konkrétně šlo o závody na 200 a 400 metrů volný způsob a 200 metrů polohový závod.

Na Euru určitě poplave dva závody kraulem na 200 a 400 metrů, který je poslední den. "A pak je dilema, jestli stovku motýl, což ale pravděpodobně asi nevyjde, a spíš budu plavat 200 polohovku, která je v pátek," přiblížila v interview pro TV Nova Seemanová.

Z Bělehradu by se ráda vracela s dobrým pocitem. Prioritou se tedy zdají být závody pod pěti kruhy. "Pro nás plavce je dost důležité, jak se nám ten závod jede. A určitě bych chtěla vyhrát na 200 kraul a bylo by fajn plavat okolo mého londýnského času," doplnila kolegyně prsařky Kristýny Horské.

další zajímavé články