středa, 23. 10. 2024
Hronek se dočkal kontraktu snů. Vancouveru se upsal na osm let a stává se nejlépe placeným českým obráncem v historii

Hronek se dočkal kontraktu snů. Vancouveru se upsal na osm let a stává se nejlépe placeným českým obráncem v historii

Svojí nejlepší sezonu letos prožil český obránce Filip Hronek v dresu Vancouveru. Kanadský celek na jeho výkony zareagoval vylepšením stávající smlouvy, a služby českého zadáka využije i v následujících osmi letech. Pro Hronka jde navíc o velmi lukrativní kontrakt.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 20. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Filip Hronek letos zářil v barvách Vancouveru. Za Kosatky nasbíral v základní části celkem 81 startů, ve kterých zaznamenal 5 branek a 43 asistencí. V play-off pak pomohl ve třinácti duelech jedním gólem a stejným počtem přihrávek.

Kreativní bek, jehož výhodou je i držení hole na pravou stranu, se tak nyní dočkal vylepšených podmínek v kanadském týmu. A jde opravdu o smlouvu snů.

Edmonton snížil v sérii na 2:3. Hlavní roli sehrál McDavid

Hronek se s klubem domluvil na spolupráci během dalších osmi let, v nichž si přijde na 58 milionů dolarů. To je v přepočtu 1,3 miliardy korun. Stane se tedy nejlépe placeným českým zadákem v historii. Šestadvacetiletý ofenzivně laděný obránce má stále nejlepší roky před sebou, i proto mu Vancouver předložil dlouholetou nabídku.

Český zadák do Kanady přestoupil na konci loňské sezony z Detroitu, za který předtím naskočil v pěti ročnících. Jeho dosavadním bodovým maximem bylo zatím 9+29, které zaznamenal v sezoně 2022/2023.

V loňském roce se navíc potýkal se zraněním ramene, které pořádně vyléčil až na konci září. Jak se nyní zdá, vrátil se ve skvělé formě, na kterou bude chtít navázat již v příští sezoně. V té se potká na střídačce třeba s českým asistentem trenéra Jaroslavem Svejkovským.

další zajímavé články