středa, 23. 10. 2024
Edmonton snížil v sérii na 2:3. Hlavní roli sehrál McDavid

Edmonton snížil v sérii na 2:3. Hlavní roli sehrál McDavid

Finále Stanley cupu nabírá na dramatičnosti. Slibně se vyvíjející sérii ve prospěch Floridy, která vedla už 0:3 na zápasy, Edmonton vrací po dvou triumfech znovu před své fanoušky. V 5. utkání se stal hlavní postavou Connor McDavid, jenž zaznamenal čtyři kanadské body.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 19. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Edmonton Oilers

Florida – Edmonton 3:5

Pro Edmonton přišla vzpruha ve čtvrtém klání, které kanadský tým zvládl vysokým poměrem 8:1. Let do Floridy tak mohl být veselejší, a ještě lepší nálada pak musela být na palubě letadla při návratu zpět.

Hosty poslal do vedení Connor Brown, jenž v oslabení využil zaváhání v soupeřově rozehrávce a samostatný únik chladnokrevně bekhendem proměnil. Klíčový pro další vývoj pak byl úvod druhé třetiny, kde se Olejáři dostali již do tříbrankového trháku.

Inspirace Třincem? Pardubice lákají dva hvězdné Slováky

Nejprve se v přesilovce prosadil nejlepší kanonýr Edmontonu ve vyřazovacích bojích Zach Hyman. Na této trefě se druhou asistencí podílel i McDavid, který posléze přidal třetí gól. V play-off tak kanadská hokejová star nasbírala už 40 bodů, což před ním dokázali pouze ve třech případech Wayne Gretzky a v jednom Mario Lemieux.

"Bez Connora bychom tu nebyli. Hraje skvěle a je jednoznačně naším nejdůležitějším hráčem,"prohlásil Hyman. Floridě se pak sice podařilo snížit díky Tkachukovi, Edmonton však zanedlouho díky Perrymu znovu odskočil. I na této trefě se podílel útočník McDavid, který tak měl zápasovou bilanci už 1+2. Do kabin ale přesto Panteři nakonec odcházeli s mankem dvou zásahů, neboť se ve 33. minutě prosadil Rodrigues.

Ve třetí třetině se Florida dočkala kontaktní branky, o kterou se na počátku 45. minuty postaral Ekman-Larsson. Víc už toho ale domácí tým nestihl, a při závěrečné hře bez brankáře navíc kapituloval popáté. Vítězství Edmontonu 3:5 nepodtrhl nikdo jiný, než Connor McDavid.

další zajímavé články