středa, 23. 10. 2024
Inspirace Třincem? Pardubice lákají dva hvězdné Slováky

Inspirace Třincem? Pardubice lákají dva hvězdné Slováky

Třinec se i v letošní sezoně mohl opřít o slovenské hvězdy, kromě Marka Daňa a Libora Hudáčka zářil třeba i Viliam Čacho. A zdá se, že touto cestou Ocelářů se nechali inspirovat i v Pardubicích.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 18. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Hockey Slovakia

Pardubice přivedly z NHL zpět do české Tipsport extraligy Jiřího Smejkala, nyní ale zatoužily hned po dvou Slovácích, kteří se v Ostravě a v Praze představili na letošním světovém šampionátu.

Prvním z nich je Tomáš Tatar, zkušený slovenský útočník, který v květnu vedl Slovensko jako kapitán. Třiatřicetiletý Tatar odehrál v NHL celkem přes 900 zápasů, ovšem v posledních letech už tolik prostoru nedostává. Letos byl vyměněn z Colorada do Seattlu, ani Krakeni ale s Tatarem nepočítají.

"Ano, volali jsme si s vedením Pardubic, ale v Evropě momentálně angažmá neřeším a čekám, dokud se neotevře trh v NHL," řekl pro Denník Šport Tatar. Pokud by mu ale žádné angažmá v zámoří nevyšlo, Pardubice by se rozhodně nabízely.

Blíže ale nyní mají mít k Pavolu Regendovi, kterému skončil kontrakt v Anaheimu. Bronzový medailista z olympijských her odehrál za Kačery jen devatenáct zápasů s bilancí jedné branky a dvou asistencí. Úspěšnější byl na farmě v San Diegu, kde posbíral 32 branek a 27 asistencí ve 104 zápasech.

V Pardubicích aktuálně působí dva Slováci, obránce Peter Čerešňák a útočník Matej Paulovič. Další útočník Richard Pánik po sezoně u vicemistra skončil.

další zajímavé články