středa, 23. 10. 2024
Francouzi řeší stav Mbappého, Kostič má po evropském šampionátu

Francouzi řeší stav Mbappého, Kostič má po evropském šampionátu

Zatímco ve Francii řeší zdravotní stav Kyliana Mbappého a jeho další působení v turnaji, Srbové mají ohledně svého křídelníka jasno. Filip Kostič si poranil kolenní vazy a turnaj pro něj předčasně skončil.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 19. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Equipe de France de Football

Kylian Mbappé si zlomil nos v závěru úvodního utkání Francie proti Rakousku. Útočník Realu Madrid si nabíhal na centr a trefil rameno jednoho z rakouských beků.

Hned ráno vycházely spekulace ohledně jeho dalšího působení v turnaji či o tom, zda nebude Mbappé potřebovat operaci. Bývalý reprezentant Bixente Lizarazu připomněl, že v případě bývalého kanonýra PSG se jedná už o čtvrtou zlomeninu tohoto typu.

Aktuálně se zdá, že operaci potřebovat nebude a v následujících zápasech nastoupí s maskou. Vedení francouzského týmu ale uvažuje o tom, že minimálně v pátek dá Mbappému pauzu.

Další zranění se řeší v Srbsku, zde je bohužel ortel nemilosrdný. V utkání proti Anglii musel dvě minuty před poločasovou přestávkou střídat záložník Juventusu Turín Filip Kostič.

Magnetická rezonance následně odhalila poraněné postranní kolenní vazy. Dle nejnovějších informací srbských médií sice Kostič operaci potřebovat nebude, čeká jej ale minimálně měsíční pauza. Je tedy zřejmé, že Kostič, který nasbíral v srbské reprezentaci 64 startů, na evropském šampionátu dohrál.

další zajímavé články