středa, 23. 10. 2024
Demolice úvodem! Německo si smlsnulo na neškodném Skotsku a dalo mu pět branek

Demolice úvodem! Německo si smlsnulo na neškodném Skotsku a dalo mu pět branek

Domácí fanoušci si nemohli přát lepší začátek základních skupin mistrovství Evropy. Německo pěti góly potupilo Skotsko a rapidně si zvedlo sebevědomí.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 14. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Německá fotbalová reprezentace

Pouhý jeden střelecký pokus. To je vizitka skotského mužstva, které do Mnichova nepřijelo ve zrovna nejlepším rozpoložení. Toho již v desáté minutě využil ofenzivní záložník Wirtz a o dalších devět minut později ještě Musiala.

Ofenzivní chuť německého národního týmu ovšem i nadále neutichala, což nakonec přimělo hostujícího Ryana Porteouse, aby ztvrdil hru. To se mu ale vymstilo jak pokutovým kopem pro domácí, tak i červenou kartou, jež definitivně zmařila veškeré šance Skotů na nějaký bodový zisk.

K pokutovému kopu se postavil Kai Havertz, který se nemýlil a za stavu 3:0 zajistil svému mužstvu natolik komfortní vedení, že si hráči v bílém mohli dělat se soupeřem vše, co se jim jenom zlíbí.

Jediná branka Skotů přišla po centrovaném míči, na který si naběhl německý obránce Antonio Rudiger a nešťastně si jej srazil do vlastní sítě. Čtyřbrankové vedení pak Německu během nastaveného času vrátil ještě Emre Can.

Německo – Skotsko 5:1 (3:0)

Branky: 10. Wirtz (Kimmich), 19. Musiala (Havertz), 45+1. Havertz (pen.), 68. Füllkrug, 90+3. Can (Müller) – 87. Rüdiger (vla.)
Karty:   31. Andrich (GER), 62. Tah (GER) – 48. Ralston (SCO)   44. Porteous (SCO)
Německo: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (46. Groß), Kroos (80. Can) – Musiala (74. Müller), Gündoğan (C), Wirtz (63. Sané) – Havertz (63. Füllkrug).
Náhradníci: Baumann, ter Stegen – Raum, Führich, Beier, Schlotterbeck, Anton, Henrichs, Koch, Undav.

Trenér: Julian Nagelsmann

Skotsko: Gunn – Hendry, Porteous, Tierney (77. McKenna) – Ralston, McGregor, McTominay (67. Gilmour), Robertson (C) – McGinn (67. McLean), Adams (46. Hanley), Christie (82. Shankland).
Náhradníci: Kelly, Clark – Cooper, Armstrong, Jack, McCrorie, Taylor, Forrest, Morgan, Conway.

Trenér: Steve Clarke

Rozhodčí: Turpin – Danos, Pages (FRA)

 

další zajímavé články