středa, 23. 10. 2024
Škatulata, hejbejte se! Tyto fotbalové přestupy se stanou hitem léta 2024

Škatulata, hejbejte se! Tyto fotbalové přestupy se stanou hitem léta 2024

Odchod Kyliana Mbappého z PSG do Realu Madrid je zatím největší bombou letního přestupového období, ale dozajista nepůjde o jedinou. Již teď se za oponou odehrávají pohyby, které nám zaručí, že změnu dresu podstoupí ještě mnoho hráčů.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 14. 06. 2024
  • , zdroj fotky: FC Bayern Mnichov

Spekulací máme spoustu a kolikrát se mnohé z nich ukáží jako nepravdivé. My se proto podíváme na ty přestupy, které jsou v této chvíli nejžhavější a u kterých máme prakticky potvrzeno, že k nim dojde.

Začít bychom měli v Bayernu Mnichov, kde se nachází nizozemský obránce Matthijs de Ligt, který je celý poslední rok nespokojený se svou rolí v mužstvu. O jeho sporech s vedením informoval již německý deník Bild a silně se předpokládá, že vše vyvrcholí ukončením spolupráce obou stran.

Kdo si hráče koupí? Kdokoliv do Mnichova pošle 50 milionů euro. Klidně by to mohl být takový Manchester United, kde působí Erik ten Hag, jenž se s Matthijsem dobře zná ze svého působení v Ajaxu.

A když jsme nakousli Manchester United, je potřeba zmínit Jadona Sancha. Bývalý anglický reprezentant s vysokým potenciálem se nepohodl s nizozemským koučem Erikem ten Hagem. Jejich spor vyústil hostováním do Borussie Dortmund, která by si mladého křídelníka ráda koupila natrvalo. Bohužel však nemá dostatek finančních prostředků, jak informuje deník Bild, aby tak učinila.

Vztahy mezi Sanchem a United mají být nenávratně poškozeny a jiné vyústění jak rozvázání spolupráce se ani očekávat nedá. Teď je jen otázkou, kdo za hráče nabídne 40-50 milionů eur, jež ďáblové požadují, aby ho pustili natrvalo. V opačném případě můžeme počítat s dalším hostováním.

Velice žhavým předmětem několika internetových diskuzí mezi přestupovými novináři je také Kevin De Bruyne. Dle mnohých nejlepší záložník světa má potvrzený zájem z mocných saúdských klubů, jež jsou za brzy třiatřicetiletého hráče ochotny na sever Anglie poslat až šedesát milionů euro.

Opomenout nemůžeme útočníka Neapole Viktora Osimhena, jenž byl díky svému zabijáckému instinktu už minulé léto spojován s přestupem do takové Chelsea. Neapol tehdy opanovala italskou Serii A, a tak se jí podařilo svůj ofenzivní klenot udržet, ale letos už chápou, že bude lepší, když se jim ho podaří zpeněžit, o čemž informuje například server La Gazzetta dello Sport. Až sto milionů eur by mohla poslat Chelsea, mnohem spíše se ale o hráče pokusí PSG, které je po odchodu Mbappého na lovu nového útočníka.

další zajímavé články