sobota, 27. 07. 2024
Fotbal dělám z jiných důvodů, než jen abych se někde udržel, hlásí nový trenér Sigmy B Brožek

Fotbal dělám z jiných důvodů, než jen abych se někde udržel, hlásí nový trenér Sigmy B Brožek

Miloslav Brožek je na domácím poli uznávaným odborníkem, který prošel Spartou i Slavií, ve Vlašimi zastával úlohu sportovního ředitele a v Táborsku i Opavě se zhostil role hlavního trenéra, v čemž bude pokračovat také na své nové štaci v olomouckém béčku.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 06. 2024
  • , zdroj fotky: FC Slezský Opava

Smlouvu na Andrově stadionu dostal na neurčito. "Razím teorii, že buď chceme s klubem spolupracovat, anebo ne. Nemá cenu se zavazovat na dlouho a pak třeba být v klubu jen proto, že tam mám smlouvu. Fotbal dělám z jiných důvodů, než jen abych se někde udržel," vyprávěl v interview pro web sigmafotbal.cz Brožek.

Právě teď ho nejvíce zaměstnává skladba nového realizačního týmu, s tím, že zatím je stoprocentně jasné pouze jedno jméno, a sice Filip Rydval, jehož už měl na své slezské misi v Opavě.

"Prošel také akademií Sparty, kvůli problémům se zády ale musel s profesionálním fotbalem předčasně skončit. Je to můj asistent, kondiční trenér a zároveň s přesahem do videoanalytika. Zbytek týmu se dotvoří z domácích zdrojů," líčil devětačtyřicetiletý stratég.

Po Tomáši Janotkovi, jenž byl povýšen do áčka, ale nebude zrovna malé očekávání. Sigma B totiž finišovala v nedávno skončeném ročníku F:NL na druhé pozici a příznivci ji budou chtít ve špičce vidět znovu.

"Zopakovat druhé místo, to je hodně vysoko položená laťka. Pokusíme se na to navázat, ale je otázka, jestli je to vůbec možné zopakovat. Uplynulý ročník byl z pohledu béčka fantastický, sešlo se spousta faktorů dohromady a to druhé místo bylo pro kluky skvělou odměnou. Tou největší pak je hlavně to, že jak trenér Tomáš Janotka, tak několik hráčů se posune do ligy. Především tak by mělo béčko ligového týmu fungovat. A to by měl být i můj úkol, připravovat hráče pro A-tým," informoval.

další zajímavé články