sobota, 27. 07. 2024
Klopp jmenoval tři hráče, které by byl v Liverpoolu podepsal, kdyby měl neomezený rozpočet

Klopp jmenoval tři hráče, které by byl v Liverpoolu podepsal, kdyby měl neomezený rozpočet

Jurgen Klopp je považován za jednoho z nejlepších fotbalových trenérů planety, který by se dost možná mohl vyrovnat i Pepu Guardiolovi, jen kdyby měl potřebné finanční prostředky.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 07. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool FC

Konkurovat marketingové síle Manchesteru City je prakticky nemožné, a tak musí spousta konkurenčních klubů sázet na vynikající práci svého skautského oddílu i sílu svého trenéra.

Jurgen Klopp je mužem, jehož mužstva jsou přirovnávána k heavy metalu. Jedná se o přímočarý, přesto dominantní fotbal, v němž hraje prim neustálý nátlak a obrovské nasazení od každého jedince na hřišti. Ne nadarmo patřily všechny týmy, které Klopp vedl, k těm nejvíce běhavým v celé lize. V rámci Premier League to bylo z hlediska naběhaných kilometrů vždy nanejhůř druhé místo v celkovém žebříčku.

S touto mentalitou Klopp vyrukoval na bezchybného Guardiolu v Manchesteru City, s nímž kolikrát svedl těsné bitvy, ale stačilo to na jeden pouhý titul. Ten přišel v sezoně 2019/20, jenž s 99 celkovými body na kontě bude pro Reds navždy nezapomenutelný… Jak by to ale asi vypadalo, kdyby měl Klopp k dispozici neomezené finanční prostředky? O tom se německý manažer rozpovídal pro server Guardian.

„Umíte si představit Liverpool s neomezenými financemi?“ zažertoval Klopp úvodem. „Jsem pyšný na sestavu, kterou jsem mohl vést, ale nepopírám, že peníze mohou leckdy hodně změnit. Jen si představte takového Kyliana Mbappého v červeném dresu. Určitě bych bral i Judeho Bellinghama, než přešel do Realu. A pokusil bych se i o Erlinga Haalanda,“ usmíval se. Očividně tedy toužil po ofenzivně laděných posilách.

„Ale tohle není styl Liverpoolu. Liverpool to dělá jinak. Naším mottem je bojovnost. O to jsme se vždy pokoušeli, v tom jsme se odlišovali. Myslím si, že můžeme být šťastní s tím, čeho jsme společně dosáhli. Dělali jsme to naším nenapodobitelným stylem a přemohli jsme mužstva, která byla papírově silnější než naše. Investovali jsme sami do sebe, a to mě těší,“ řekl Klopp, že na své zážitky z Anfield Road bude vzpomínat pouze v dobrém.

další zajímavé články