sobota, 27. 07. 2024
Perišič se Schweinerem zakončili úvodní den Pro Tour Elita porážkou

Perišič se Schweinerem zakončili úvodní den Pro Tour Elita porážkou

S bilancí jednoho vítězství a jedné porážky končí první hrací den elitní český pár Ondřej Perušič a David Schweiner. Úřadující mistři světa po úvodní výhře nad Nizozemci van de Veldem a Immersem ve večerním klání podlehli italské dvojici Samuele Cotaffava - Paolo Nicolai 2:1 na sety.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 07. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Utkání se přitom pro české duo vyvíjelo dobře. První sadu získali hladce poměrem 21:14. Českým jedničkám značně pomohli i chybující soupeři, kteří se nevyvarovali ještě za vyrovnaného stavu několik zbytečných ztrát vinou zkráceného servisu. Ve druhém setu se však karta obrátila a slabší chvilku si vybral zejména Schweiner. Italové toho využili a vynutili si rozhodující zkrácenou hru.

V té si rozjetí Italové cestu za vítězstvím dokázali pohlídat. O svém triumfu rozhodli poměrem 7:15. Češi se tak musí z porážky oklepat a soustředit se na nadcházející boje.

Duo Perušič – Schweiner odstartovalo v Ostravě vítězně. Další česká dvojice s postarala o překvapení

"Od druhého setu Italové asi našli recept, a zároveň naše hra se zhoršila asi ve všech ohledech. Už se nám nedařilo tolik je dostávat pod tlak podáním i následně bránit. A naopak zejména Cottafava zahrál velmi dobrý zápas. A to nejenom v útoku, ale také v obraně. Několik klíčových bodů zařídil on," uvedl Perušič.
"Musíme udržet výkon z první sady po dva sety. Naše hra byla poslední měsíce hrozně nahoru a dolů. Tohle to trošku potvrzuje," pohlásil třicetiletý Schweiner. "Získaný set je slabá útěcha, ale počítá se," dodal český blokař.

K dalšímu utkání nastoupí zítra 7. června ve 14 hodin proti nizozemské dvojici Luini - Varenhorst. Už dopoledne v 10:20 hod. se do akce dostane i druhý český pár Šépka - Sedlák, který vyzve Němce Pfretzschnera s Winter.

další zajímavé články