sobota, 27. 07. 2024
Duo Perušič – Schweiner odstartovalo v Ostravě vítězně. Další česká dvojice s postarala o překvapení

Duo Perušič – Schweiner odstartovalo v Ostravě vítězně. Další česká dvojice s postarala o překvapení

Elitní český pár plážových volejbalistů Ondřej Perušič a David Schweiner vstoupil do domácího Pro Tour Elite vítězně, když si poměrem 2:0 na sety poradil s Nizozemci van de Veldem a Immersem. O překvapení se pak postarala další česká dvojice Jakub Šépka a Jiří Sedlák.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Úřadující mistři světa Perušič se Schweinerem naplnili v úvodu ostravského turnaje očekávání a nizozemskému pár nepovolili ani set. Další utkání hraje česká dvojice aktuálně od 18 hodin proti Italům Samueleovi Cottafavovi a Paolo Nicolaiovi Víceméně od mistrovství světa jsme nepředváděli nějak oslnivé výkony. A vzhledem k tomu, jaká očekávání měli nejen diváci, ale i všichni ostatní od turnaje v Ostravě, tak jsme byli nervózní. Snad jsme formu načasovali správně a doufám, že se nám to hlavně povede zopakovat i ve večerním zápase proti Italům," řekl Perušič po vítězném startu. Češi tak Nizozemcům oplatili porážku z letošního začátku sezony, kdy na sebe oba páry narazily v Dauhá. Jsme hrozně spokojení za takovýhle vstup. Zároveň je hodně důležitý bodový rozdíl, který se nám povedl, protože to je jeden z klíčů postupu ze skupiny. Může rozhodovat každý bod," dodal Schweiner.

Šépka se Sedlákem překvapili nizozemské favority

Soupeře z Nizozemska obdrželo při rozlosování také duo Šépka – Sedlák. Tentokrát byli Češi v roli outsidera duelu, jenže domácí publikum skvěle zafungovalo a Šépka se Sedlákem tak mohli slavit vítězný vstup do turnaje. K triumfu nakročili už v první sadě, kterou vyhráli 18:21. Druhý set zvládl lépe nizozemský pár a po jeho výhře 21:10 přišla na řadu zkrácená hra. V té si lépe počínali domácí a vyhráli ji 7:15.

Ostravský písek našim hráčům nesedl. Ani jeden ze tří českých párů se nekvalifikoval

V ženách to Češkám nevyšlo

Podobný počin jako Šépka se Sedlákem nezopakovaly Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou. Těm se do cesty postavily Kanaďanky Melissa Humanaová-Paredesová a Brandie Wilkersonová. Český po porážce v úvodní sadě poměrem 21:12 sahaly po tie-breaku ve druhém setu, i ten však nakonec prohrály 23:21.

další zajímavé články