sobota, 27. 07. 2024
Ostravský písek našim hráčům nesedl. Ani jeden ze tří českých párů se nekvalifikoval

Ostravský písek našim hráčům nesedl. Ani jeden ze tří českých párů se nekvalifikoval

Českých plážovým volejbalistům se na domácím ostravském turnaji Pro Tour Elite nedařilo. Z kvalifikace nepostoupil ani jeden ze tří domácích párů. Hlavní soutěže se tak zúčastní tři české dvojice.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Talentované hráčky Kylie Neuschaeferová s Markétovou Svozilovou v první utkání narazily na favoritky z USA Terese Cannonovou a Megan Kraftovou, které nakonec svoji roli nenaplnily. Českému páru se podařilo americké duo zaskočit a čekal na ně druhý duel kvalifikace, kde však jejich pouť utnula německá dvojice Louisa Lippmannová a Laura Ludwigová. Němky tak naše beachvolejbalistky do hlavní soutěže nepustily.

Neuschaeferová se Svozilovou loni získali stříbro na evropském šampionátu do 22 let, a svoji výkonnost chtěli potvrdit i v elitní kategorii. Po senzačním postupu přes Američanky však narazily na tým vedený osmatřicetiletou olympijskou vítězkou Ludwigovou a po porážce ve dvou setech se s turnajem rozloučily.

Měly jsme víc zariskovat a nehrát tolik opatrně. Údery směřovat víc k lajnám a nebát se toho. Mohly jsme jen překvapit a užít si to, ale zbytečně jsme se bály do toho jít na sto procent,“ prohlásila Neuschaeferová. „Snažila jsem se říkat Kylie, ať to tam odvážně smečuje, ale měly jsme ze soupeřek příliš velký respekt. Přes jejich blok nebyl prostor kam zahrát míč. Doufám, že potrénujeme s vyššími protihráčkami a příště budeme odvážnější," dodala její spoluhráčka Svozilová.

Další dva páry prohrály hned první zápas

Podle očekávání dál nepronikl ani Tadeáš Trousil s Davidem Westphalem, a turnaj končí i pro Magdalénu Černou s Andreou Lorenzovou. Obě dvojice podlehly ve svých vystoupeních na nasazené páry. Trousil s Westphalem nestačili na zkušené americké duo Chase Budinger, Miles Evans a prohráli ve dvou setech 16:21, 15:21. „Ukázalo nám to, že je ještě dlouhá cesta na to dostat se na jejich level. Zároveň si ale myslím, že byli k poražení. Jen bychom museli předvést lepší výkon, dnes to opravdu nebyl z našich lepších," sdělil po zápase Trousil

Ani jednu sadu se pak nepodařilo získat také Černé s Lorenzovou, které padly v duelu s Brazilkam Agathou a Rebeccou 13:21 a 11:21.

další zajímavé články