sobota, 27. 07. 2024
Vondroušová v Paříží končí, její pouť turnajem ukončila světová jednička

Vondroušová v Paříží končí, její pouť turnajem ukončila světová jednička

Česká tenistka Markéta Vondroušová na French Open končí. Na pařížské antuce dokráčela do čtvrtfinále, kde její turnajovou pouť ukončila světová jednička Iga Šwiateková. Polská tenistka porazila čtyřiadvacetiletou českou hráčku hladce 2:0 na sety.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 05. 06. 2024
  • , zdroj fotky: WTA

Šwiateková předvedla svůj um naplno pařížskému publiku a k vítězství dokráčela hladce, když své soupeřce povolila pouhé dva gamy. V první sadě dokonce nadělili Vondroušové kanára. Obhájkyně titulu pak druhý set zvládla 6:2 a míří mezi nejlepší čtyřku.

Česká tenistka byla přesto se svým výkonem na turnaji spokojená, a vyhlíží letní olympijské hry, které se uskuteční letos rovněž v Paříži. Na adresu své soupeřky pak nešetřila uznáním. „Zápas byl strašně těžký. A ona je na antuce úplně odskočená od všech. Je strašně těžké proti ní vyhrát míč," prohlásila krátce po utkání Markéta Vondroušová.

Ta si zahrála finále tohoto turnaje v roce 2019 a na tento počin chtěla letos navázat, duel se Šwiatekovou jí ovšem vůbec nevyšel. Na vítězné míče prohrála 12:25 a nepodařilo se jí ani prolomit servis své soupeřky. „Samozřejmě člověku úplně nepomůže, když je to 0:6 a jí skoro všechno padá na lajnu. Navíc i dobře podávala, v některých fázích přes 190 kilometrů za hodinu,“ pokračovala Vondroušová.

První čtyřka nasazených zůstává ve hře

Polská nasazená jednička se tak může těšit na semifinále, pro které už zná svoji soupeřku. Tou bude nasazená trojka Coca Gauffová, která porazila devětadvacetiletou Tunisanku Jabeurovou 2:1 na sety. Americká tenistka Gauffová na turnaji nastupuje i ve čtyřhře po boku české hráčky Kateřiny Siniakové, se kterou bude dnes bojovat taktéž o semifinálovou účast.

Druhá semifinálová dvojice ve dvouhře vzejde dnes odpoledne z posledních dvou čtvrtfinálových klání. Nejprve bude ve 14:15 hod.hájit pozici nasazené čtyřky kazachstánská hráčka Elena Rybakinaová, v 15:45 hod. pak nastoupí v ruském duelu druhá nejvýše nasázená Aryna Sabalenková proti své krajance Andreevové. Nejlépe postavená čtveřice tak zatím stále zůstává ve hře.

další zajímavé články