sobota, 27. 07. 2024
Djokovič se odhlásil z French Open. Přijde o pozici jedničky a dost možná i o celé léto

Djokovič se odhlásil z French Open. Přijde o pozici jedničky a dost možná i o celé léto

Novak Djokovič na French Open titul neobhájí. Kvůli zranění pravého kolena se před čtvrtfinále s Casperem Ruudem odhlásil a přijde o pozici světové jedničky. Na světový trůn usedne Jannik Sinner, semifinále má poté jisté zmíněný Ruud.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 06. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Novak Djokovič měl za sebou velmi náročné tři dny. Dvakrát otočil stav 1:2 na sety a postoupil do čtvrtfinále. Ani na French Open ale titul slavit nebude a v letošním roce nadále zůstává bez finálové účasti.

Dnes v podvečerních hodinách totiž srbský tenista oznámil, že je nucen se z druhého grandslamu sezony odhlásit. Magnetická rezonance odhalila prasklinu menisku v pravém koleni a volnou cestu do semifinále tudíž má Casper Ruud.

Djokovič mimo jiné přijde o pozici světové jedničky a je otázkou, zda se ještě někdy na světový trůn vrátí. Novou jedničkou se v pondělí bez ohledu na výsledek French Open stane Jannik Sinner.

Co se Srba týče, jeho další program bude záviset na mnoha okolnostech. Třeba také na tom, zda bude muset podstoupit operaci. Nejistá je tak jeho účast ve Wimbledonu, stejně jako na olympijských hrách, kde by rád naposledy zaútočil na zlatou medaili.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ATP Tour (@atptour)

další zajímavé články