sobota, 27. 07. 2024
Velká ztráta pro Arsenal. Svého klíčového muže pouští ke konkurenci

Velká ztráta pro Arsenal. Svého klíčového muže pouští ke konkurenci

Letní přestupové okno se nám pomalu otevírá a Arsenal zaznamenává první výraznou ztrátu. Ta sice nepřichází přímo z hracího pole, nýbrž z útrob týmu. I tak by ji klub měl cítit.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 01. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Arsenal FC

Arsenal má za sebou úchvatnou sezonu, kterou, co se toho bodového zisku týče, nepamatoval už hodně dlouho. Jedinou smůlou mu je, že musí zápasit s Manchesterem City, který navíc vede nejlepší trenér světa Pep Guardiola. A abyste zastavili takovou mašinu, na to potřebujete opravdu vysoké kvality i hodně štěstí.

Abyste nicméně měli kvalitu na hřišti, potřebujete si ji buďto koupit, anebo musíte doufat, že vám celý tým vydrží po většinu sezony zdravý. U Kanonýrů byla za dob Arséneho Wengera vždy plná marodka, ovšem s příchodem Mikela Artety a dalších členů realizačního týmu se tato skutečnost postupně změnila.

Nyní se Arsenalu začalo dařit držet si své klíčové hráče zdravé a nemalý podíl na tomto úspěchu měl i Jordan Reece, který šéfoval zdravotnímu úseku. Svá kouzla však již nebude předvádět v Londýně, nýbrž v Manchesteru, a to konkrétně u ďáblů na Old Trafford, kteří měli v uplynulém ročníku zdaleka největší marodku, jež se také podepsala na jejich neblahém umístění v tabulce.

Jordan Reece není první postavou, která opouští červenobílé řady Kanonýrů. Již v průběhu sezony se na sever Anglie vydal předchozí šéf lékařského týmu Gary O’Driscoll. Pakliže tedy ďáblové vykrádají svého rivala, pak to znamená, že ten rival dělá něco dobře. Teď si však ale bude muset najít náhradu, což také nebude zrovna lehká práce.

Závěrem května bylo serverem transfermarket odhaleno, že Manchester United během sezony zaznamenal pětačtyřicet různých případů zranění. Kritika za špatné výkony se sice valí na trenéra Erika ten Haga, avšak tuto statistiku nelze také jen tak přehlížet. Koneckonců i sám Pep Guardiola řekl, že kdyby on měl tolik zranění ve svém týmu, byl by úplně bezbranný. „Je to stejné, jako byste měli zbraně, ale žádnou munici. To je vám potom k ničemu,“ nabídl zajímavé přirovnání.

další zajímavé články