sobota, 27. 07. 2024
El Clásico v Basketu lépe pro Real Madrid, Barcelona s českými zástupci na pokraji vyřazení

El Clásico v Basketu lépe pro Real Madrid, Barcelona s českými zástupci na pokraji vyřazení

Za námi je druhý zápas semifinále playoff, které zatím lépe vyznívá pro madridský celek. Ten na domácí půdě vyhrál i druhé klání a je blízko k postupu do hvězdného finále.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 01. 06. 2024
  • , zdroj fotky: FC Barcelona

Jen čtyři dny po neúspěšné obhajobě euroligového titulu se hráči Realu Madrid ve slavném El Clásicu postavili proti Barceloně, nad kterou si výrazně spravili chuť. Vysokou výhrou 98:78 ji přejeli a do své kolonky k postupu si připsali první ze tří výher.

Španělská media v čele s deníkem Marca psala, že Barceloně v ostře sledovaném derby záhadně došly síly a dost možná to byla pravda. Real působil jako politý živou vodou a sbíral body jako na běžícím pásu, zatímco na tvářích jejich soupeřů se čím dál více projevovala frustrace.

K druhému zápasu došlo tento pátek také v Madridu, přičemž tentokrát Barcelona nastupovala s pořádným fénem od trenéra. Utkání se vyvíjelo podstatně lépe, ale nikoliv ve prospěch katalánského celku, který byl znovu nucen dotahovat vedení soupeře.

Barcelona, v jejíž řadách jsou i čeští reprezentanti Jan Veselý s Tomášem Satoranským, nyní bude muset jít štěstí trochu naproti. Oba hráči si proti známému rivalovi připsali dohromady 39 bodů, ale ani ty jejich mužstvu na úspěch nestačily.

Vypjatý duel nakonec Real vyhrál 104:98 na body a do kolonky si připsal i druhou výhru. Teď už mu zbývá pouze jedna k postupu do finále, kde se střetne s lepším z dvojice Murcia – Málaga. První jmenovaný celek rovněž v této chvíli vede 2:0 na zápasy a už tuto sobotu večer se může stát prvním finalistou.

další zajímavé články