sobota, 27. 07. 2024
Swiatek odvrátila mečbol a je ve třetím kole French Open

Swiatek odvrátila mečbol a je ve třetím kole French Open

Včerejší den na French Open výrazně ovlivnilo nepříznivé počasí a odehrát se stihlo jen devět utkání. Pod zataženou střechou odehrála duel druhého kola i polská světová jednička Iga Swiatek. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 31. 05. 2024
  • , zdroj fotky: WTA

V mužské dvouhře dále pokračují favorité, tedy Stefanos Tsitsipas, Carlos Alcaraz, Andrej Rublev a Jannik Sinner, který ve třech setech porazil francouzskou legendu Richarda Gasqueta.

Končí také Stan Wawrinka, který sice v prvním kole přehrál Andyho Murrayho, v tom druhém ale po čtyřech setech a dvou prohraných tie-breacích podlehl ruskému tenistovi Pavlu Kotovovi.

V ženské části pavouka se o velkou senzaci málem postarala bývalá světová jednička Naomi Osaka, jež vyzvala tu současnou, Polku Igu Swiatek. První sadu až po osmašedesáti minutách rozhodla favoritka klání v tie-breaku, který ovládla poměrem 7:1.

Druhá sada ale skončila už za 28 minut, Swiatek třikrát přišla o servis a značně znervózněla. v rozhodující sadě brzy prohrávala 0:3 a za stavu 3:5 musela odvracet mečbol. Při servisu Japonky ale výměnu zvládla, dvakrát připravila vítězku čtyř grandslamů o servis a utkání dokázala dopodávat.

Po přesně třech hodinách tak hlavní favoritka turnaje a obhájkyně vítězství urvala po výsledku 7:6, 1:6 a 7:5 postup do třetího kola.

další zajímavé články