sobota, 27. 07. 2024
Maresca odmítl Sevillu a překvapivě míří do Londýna

Maresca odmítl Sevillu a překvapivě míří do Londýna

Leicester v nejkratší možné chvíli vrátil do Premier League, mezi elitou už ale Lišky pravděpodobně povede někdo jiný. Enzo Maresca odmítl angažmá v Seville a míří za lepším do Londýna.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 28. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Leicester City FC

Enzo Maresca se ujal Leicesteru před sezonou a s týmem vybojoval rychlý návrat zpět mezi elitu. Lišky ovládly Championship, ale v následujícím ročníku to nebudou mít jednoduché.

Kvůli porušení pravidel Premier League o zisku a udržitelnosti čeká Leicester s největší pravděpodobností bodový odpočet, navíc klub nebude moci příliš posilovat.

I to může být jeden z důvodů, kvůli kterému chce Enzo Maresca odejít. Nabízelo se angažmá v Seville, to ale Ital s díky odmítl. Místo toho míří do Londýna, kde by po Mauriciu Pochettinovi měl převzít Chelsea.

Blues již dostali povolení od Leicesteru s manažerem hovořit a sportovní ředitelé Paul Winstanley a Laurence Stewart se okamžitě chystají do Marbelly, kde nyní Maresca pobývá.

Očekává se, že dohoda bude poměrně jednoduchá. Blues jsou ohromeni tím, co všechno Maresca o Chelsea ví. Navíc je těší jeho cílevědomost. Leicester si tak zřejmě bude muset hledat náhradu. Obdrží alespoň finanční kompenzaci, jelikož rodák Pontecagnana Faiana má výkupní klauzuli na 8 až 10 milionů liber.

další zajímavé články