sobota, 27. 07. 2024
Dukla stvrdila postup do nejvyšší soutěže demolicí rezervy Sparty. Zlín padá do druhé ligy, Příbram do třetí

Dukla stvrdila postup do nejvyšší soutěže demolicí rezervy Sparty. Zlín padá do druhé ligy, Příbram do třetí

Poslední třicáté kolo druhé nejvyšší české soutěže je za námi a Dukla Praha jej zakončila s vizitkou hodnou mistra. Béčku Sparty nasázela šest gólů a stvrdila tak svůj přímý postup mezi českou elitu.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 26. 05. 2024
  • , zdroj fotky: FK Dukla Praha

Dukla po pádu do nižší soutěže dlouhých pět let sbírala síly, než se jí podařila jízda, jakou předvedla letos. Vysoké odhodlání a šedesát posbíraných bodů napříč třiceti utkáními, v nichž famózní chvíle přišly zejména v druhé části sezony, se postaraly o to, že se družina trenéra Petra Rady opět podívá do Fortuna:ligy. Zlatou tečku tomu hráči nasadili skalpem béčka Sparty, jež porazili 6:0.

Na druhém místě tabulky FNL se umístila rezerva Olomouce. A jak je dobře známo, rezervní mužstva do nejvyšší soutěže postoupit nemohou, a tak se čest v podobě boje o postup přenesla na čtvrtou příčku. Třetí s 49 body skončilo Táborsko, čtvrtý se 47 body Vyškov, který sice svůj poslední zápas nezvládl, ostatně jako celou poslední fázi sezony, ale na další pronásledovatele v podobě Chrudimi či Opavy to bylo i tak dost.

Přímý sestup do třetí nejvyšší české soutěže neodvrátila Příbram, kterou potopil odečet dvou bodů z rozhodnutí svazu. Kdyby ty dva body měla, dnes by slavila setrvání. Druhým sestupujícím mužstvem je Kroměříž, která se po celý ročník ve FNL příliš neuchytila.

Velký finiš má za sebou také nejvyšší česká soutěž, s níž se pro změnu s plnou platností k sobotnímu večeru loučí Zlín, který ani po odehrané nadstavbě nedokázal získat potřebné body, aby se odlepil z posledního místa tabulky. Hřebíkem do rakve se mu stala nynější porážka 0:1 s Jabloncem.

Do boje o udržení pro změnu míří v tabulce předposlední České Budějovice, které teď podlehly 0:1 Karviné, která skončila třetí odspoda. Plán je tedy takový, že si to nyní Karviná rozdá Vyškovem a Budějovice s Táborskem. Časy ještě budou upřesněny.

další zajímavé články