sobota, 27. 07. 2024
Motta dle očekávání končí v Bologni. Ujme se Juventusu?

Motta dle očekávání končí v Bologni. Ujme se Juventusu?

Očekáváný, leč po vynikající sezoně trochu překvapivý konec oznámil v Bologni italský lodivod Thiago Motta. Ten se s tímto klubem po 59 letech kvalifikoval do elitní Ligy mistrů, přesto se však rozhodl neprodloužit smlouvu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 05. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Motta v Bologni pomohl vytvořit výborně fungující organizaci a jedno kolo před koncem Seria A drží dokonce bronzovou pozici. Jistou už má navíc kvalifikaci do příštího ročníku milionářské soutěže, kde se objeví hned pěti klubů z apeninského poloostrova.

Žhavým kandidátem na jeho zisk je Juventus

Naturalizovaný Ital, jemuž v hlavním městem regionu Emilia-Romagna brzy vyprší smlouva se však rozhodl vydat jiným směrem a další kontrakt nepodepsal. Zájem o rodáka z Brazílie má například Juventus Turín, pro který má být po konci Allegriho jednačtyřicetiletý Motta prioritou na pozici šéfa lavičky.

Motta patří k trenérským kometám letošní sezony a řadí se tak po bok například Xabiho Alonsa, jenž teprve včera poznal poprvé v aktuálním ročníku hořkost porážky, když se svým Leverkusenem podlehl ve finále Evropské ligy Atalantě Bergamo 3:0.

Juventus tak zřejmě nebude jediným zájemcem o Mottovy služby. Italský kormidelník se měl objevit také na radaru Manchesteru United a Chelsea, kde před pár dny překvapivě skončil trenér Mauricio Pochettino.

Turínský gigant však nezahálel a podle posledních zpráv už s Mottou dokonce jednal. Kouč má na stole nabídku kontraktu na dva roky, ročně by si mohl přijít na 3,5 milionu eur (86,5 milionu korun).

Bývalého defenzivního záložníka Interu Milán, Barcelony či PSG tak čeká v každém případě velký skok. S Bolognou se bude chtít rozloučit úspěchem v podobě bronzové medaile, kterou může se svým týmem vybojovat v pátečním utkání v Janově.

další zajímavé články