sobota, 27. 07. 2024
Hokejový šampionát zná první semifinalisty

Hokejový šampionát zná první semifinalisty

Mistrovství světa v ledním hokeji dospělo už do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtfinále proti sobě jako první narazily v pražské O2 areně týmy Kanady a Slovenska, v souběžně hraném utkání v Ostravě pak Švýcarsko vyzvalo Německo. Obě utkání nakonec dopadla dle očekávání.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Hockey Slovakia

Kanada - Slovensko 5:3

Kanaďané vykročili za postupem již v první třetině. Celek s javorovým listem na hrudi vedl v 5. minutě už 2:0, o branky se postarali McCann a Dubois. Opaření Slováci se pak dostali alespoň částečně a výrazně jim pomohla branka Cehlárika z 8. minuty na 2:1. To bylo z první části vše, po změně stran pak diváci viděli pouze jednu branku. Úspěšným střelcem byl ve 24. minutě Paul.

O osudu našeho východního souseda definitvně rozhodla třetí třetina. V ní v rychlém sledu po sobě zvýšili Guenther a Tanev už na 5:1, jenže Slovensko se nechtělo vzdát a snížilo po trefě Kelemena. V přesilovce pak vykřesal tři minuty před koncem další brankou jiskru naděje Hrivík, zámořský celek se ovšem zaskočit nenechal gólem Paula do prázdné branky pečetil vítězství 6:3. Slovensko se tak s turnajem loučí.

Branky: 3. McCann, 5. Dubois, 24. Paul, 47. Guenther, 47. Tanev, 60. Paul - 8. Cehlárik, 48. Kelemen, 57. Hrivík.

Švýcarsko - Německo 3:1

Němci překvapení z loňského ročníku nezopakují. Obhájce stříbrné medaile končí po porážce se Švýcarskem 3:1. Reprezentanti Helvétského kříže rozhodli zápas už v první třetině, kterou vyhráli po trefách Bertschyho a Hischiera 2:0.

Němci se chtěli pokoušet o vyrovnání jenže Švýcaři byli lepším týmem. Za celé utkání povolili Německu pouhých 15 střel na branku. Cestu do sítě z nich našla pouze ta přesilovková Dominika Kahuna z 32. minuty. Švýcarsko se tak soustředilo na kontrolu svého náskoku, což mu nakonec vyšlo na výbornou. Svůj postup ještě podtrhlo v 60. minutě třetím gólem z hole Bertschyho.

Branky: 8. Bertschy, 17. Hischier, 60. Bertschy - 32. Kahun

další zajímavé články