sobota, 27. 07. 2024
Kylian Mbappé na olympiádě? Za jeho účast lobbuje i prezident Macron

Kylian Mbappé na olympiádě? Za jeho účast lobbuje i prezident Macron

Olympijské hry v Paříži by se mohly dočkat účasti velké hvězdy světového fotbalu! V poslední době se poměrně živě spekuluje o možnosti účasti francouzského miláčka Kyliana Mbappého. Za jeho účast na olympiádě má lobbovat i Emmanuel Macron.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 22. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Transfermarkt

Účas na olympijských hrách je snem řady sportovců a nejinak tomu je i u fotbalistů. I když je nutno podotknout, že fotbalová disciplína se na olympiádě přílišné prestiže netěší. A není divu, když na tuto vrcholnou akci obvykle nepřijíždí ty největší hvězdy.

Další letní olympijské hry bude pořádat Paříž a Francouzi věří, že právě ve fotbale by mohli brát jeden z cenných kovů, ideálně zlaté medaile. Pomoci tomu měla i účast Kyliana Mbappého, o které se v poslední době živě spekulovalo.

Do hry se dokonce vložil i francouzský prezident Emmanuel Macron, jenž se osobně sešel i s šéfem Realu Madrid Florentinem Pérezem. Na společné schůzce v Elysejském paláci měl Macron šéfa španělského klubu přesvědčovat, aby Mbappého na tuto akci uvolnil.

„Přál bych si, aby Kylian hrál na olympiádě. Počítám s tím, že ho klub uvolní,“ sdílel před jednáním na sociální síti X Emmanuel Macron.

Jak informoval deník L'Equipe, zdá se, že Macron se svou žádostí nepochodil. Real Madrid tak zřejmě svého hvězdného hráče neuvolní, což není žádným překvapením. Zvlášť když jde stále o velmi čerstvý nákup.

Tvorba olympijské soupisky je dosti specifická. Start je totiž povolen pouze hráčům do 23 let, přičemž každý tým může mít maximálně tři výjimky, tedy hráče starší 23 let. Tvorbu francouzské fotbalové soupisky pak dostal na starost Thierry Henry.

další zajímavé články