sobota, 27. 07. 2024
V kvalifikaci na French Open jde dále Koláč, Macháč uspěl v Ženevě

V kvalifikaci na French Open jde dále Koláč, Macháč uspěl v Ženevě

Dvě výhry a dvě prohry. Zatímco Tereza Martincová a Gabriela Knutson v boji o French Open končí, Zdeněk Kolář jde po velkém boji do druhého kola. V Ženevě do turnaje ATP poté vítězně vstoupil Tomáš Macháč.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 22. 05. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Zdeněk Kolář úvodní set proti domácímu Thomasi Faurelovi ztratil v tie-breaku a do druhého setu nevstoupil dobře. Servis ztratil jako první a celkem přišel o tři podání, přesto set urval poměrem 6:4.

I ve třetím setu přišel o servis jako první, znovu jej ale otočil a po vítězství 6:7, 6:4 a 6:4 jde do druhého kola kvalifikace o Roland Garros. Už zítra vyzve Brazilce Felipeho Meligeniho Alvese.

V Ženevě poté uspěl Tomáš Macháč, který po prvním vyrovnaném setu s Jackem Draperem předvedl strhující druhou sadu, kterou ovládl poměrem 6:1 a může se těšit na Američana Nicolase Morena De Alborana. V tomto utkání už bude jasným favoritem.

Stejný turnaj předčasně skončil pro Andyho Murrayho, který si tak s Novakem Djokovičem nezahraje. Světovou jedničku vyzve německý tenista Yannick Hanfmann.

V ženské části kvalifikace o druhý grandslam sezony dnes vypadly dvě české hráčky. Tereza Martincová ve dvou setech nestačila na Maďarku Udvardy, Gabriela Knutson podlehla polské tenistce Katarzyně Kawa. 

další zajímavé články