sobota, 27. 07. 2024
Žádné slitování. Všechny bych je prodal! Všechny kromě jednoho, spustil Rooney na adresu kádru milovaných ďáblů

Žádné slitování. Všechny bych je prodal! Všechny kromě jednoho, spustil Rooney na adresu kádru milovaných ďáblů

Historicky nejslabší sezonu v Premier League za sebou mají Rudí ďáblové z Manchesteru United. Ti opanovali osmou ligovou příčku a v příštím ročníku se do žádné Evropy (pokud za týden nevyhrají FA Cup) nepodívají.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 20. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Birmingham City FC

Ve snaze vrátit se zpátky na vrchol utratilo vedení ďáblů stamiliony. Manažeři i hráči se na Old Trafford v posledním desetiletí měnili jako na běžícím páse, ale nikdy ta situace nebyla tak moc zlá, jako je nyní.

Samozřejmě, nepochybně za to mohou i zranění, kterých zejména tuto sezonu nebylo málo, ale pak tu máme v kabině další problémy, na které poukázal bývalý slavný kanonýr a nynější trenér a zápasový expert Wayne Rooney.

„Problém je v tom, že se tam nikdo nesnaží, jak by měl. Ano, mají zranění, ale spousta z těch hráčů by se klidně mohla vrátit dříve. Za našich let jsme hráli až na doraz. Hráli jsme, co nám síly stačily. To dneska nevidíte. Když se nedaří, vhodí ručník do ringu všichni,“ spustil viditelně zklamaný Wayne Rooney, jenž se objevil jako host ve studiu Sky Sports.

Následovala otázka, okolo koho by nový tým nejraději postavil a koho by naopak pustil k vodě. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a byla velice stručná.

„Musíte postavit tým okolo Bruna (Fernandese). Kolem něj dáte mladou energii a zbytek prodáte,“ nebral si vůbec žádné servítky.

Wayne Rooney tak nepřímo navrhl, aby hráči typu Eriksena, Martiala, Antonyho, Casemira a kdo ví, zdali ne i Rahsforda, odešli. Po tak četných a drahých nákupech je škoda, že historicky nejslavnější tým britských ostrovů uvízl na takovém dně, ale nyní s novým vedením opět vysvitla jiskřička naděje. Bohužel až čas nám ukáže, zdali se z ní rozhoří plamen úspěchu.

další zajímavé články