sobota, 27. 07. 2024
Kam zamíří Slončík? Plzeň láká mladý talent na poháry, Liberec na budoucnost. Baník hraje na city

Kam zamíří Slončík? Plzeň láká mladý talent na poháry, Liberec na budoucnost. Baník hraje na city

Tom Slončík je teprve devatenáctiletý ofenzivní klenot, jenž táhne Zlín za záchranou. Ať už ale Moravany v lize udrží či ne, takřka jisté je, že se v létě přesune o dům dál. Eminentní zájem má o něj hned několik předních českých klubů a Sportwin.cz nabízí přehled čtyř z nich.  


  • autor: Ondřej Popper
  • , vydáno: 19. 05. 2024
  • , zdroj fotky: FC Zlín

FC Viktoria Plzeň

Bezesporu nejvážnější adept na Slončíkovy služby. Podle informací sportwin.cz už vedení Plzně zaslalo do Zlína konkrétní nabídku, sám hráč je odchodu na západ Čech nakloněný. Zvlášť když ví, že by tam mohl dostat odpovídající prostor. Po odhodu Pavla Buchy do zámoří totiž klasický špílmachr Plzni chybí, navíc skončit by měl Ibrahim Traoré a zelenou k přestupu do ciziny může dostat Lukáš Kalvach.

I z toho vyplývá, že pro Viktorii bude Slončík přestupovou prioritou číslo jedna. Minimálně pro rakouské vedení, které se chce vydat cestou mladých talentů. Zatrhnout tenhle přestup by však mohl trenér Miroslav Koubek, jenž pro své pojetí hry klasickou desítku nepotřebuje.

FC Slovan Liberec

Mládí, dravost, kvalita. Tyhle atributy enormně zajímají i Ondřeje Kaniu, nového majitele Slovanu Liberec. Není tajemstvím, že on i ředitel klubu Jan Nezmar se v mladém záložníkovi zhlédli, že jejich nabídka přiletěla na stůl Viktorie jako první. Možná i to rozhýbalo plzeňské vedení k činům, podle našich informací však Slovan zůstává dál ve hře.

Na co Slončíka láká, je asi každému jasné. Pod Ještědem se bude tvořit nový mančaft a on by mohl být jeho hlavní tváří, lídrem na dlouhé časy. I tohle je něco, co by talentovaného středopolaře mohlo hodně zajímat.

FC Baník Ostrava

Loni se prali o záchranu, letos o poháry, i tak ale baníkovci potřebují v létě dost posílit. Ví to trenér Pavel Hapal i vedení, právě Slončíka tak má Ostrava na radaru už hodně dlouho. Ze Zlína by to měl daleko blíž než do Plzně, to však v tomhle případě nebude hrát žádnou roli.

Baník by ale mohl zahrát na city. Na to, že pro velký fotbal vychoval jeho otce Radka. Slavného záložníka, který právě v Ostravě strávil asi nejlepší léta kariéry. Bude to dostatečná páka, aby se syn legendy stěhoval do Slezska? Možná ano, možná ne. I Baník má být ale v tomhle směru dost aktivní.

FK Jablonec

Bývá skoro pravidlem, že když se na někoho zaměří Slovan, začne tenhle terén sondovat i Jablonec. I ten se už na Slončíka ptal, nejspíš ale nemá žádnou šanci. Trenéru Radoslavu Látalovi by se sice mladý talent hodil jako sůl, pro něj samotného ale tato destinace tak lukrativní není.

Už třetím rokem se kdysi nabitý celek ze severu Čech souží ve skupině o záchranu, navíc se stahují mračna nad majitelem klubu Miroslavem Peltou. Pokud vážně skončí ve vězení, bude to rána, ze které se Jablonec bude roky vzpamatovávat. Dost možná se z ní nevzpamatuje nikdy.

další zajímavé články