sobota, 27. 07. 2024
Ronaldo apeluje na vedení Al-Nassru. Přiveďte mi krajana, vzkázal

Ronaldo apeluje na vedení Al-Nassru. Přiveďte mi krajana, vzkázal

Cristiano Ronaldo s Al-Nassrem v rámci Saudi Pro League opět titul nezíská. Od odchodu z turínského Juventusu tak na mistrovské oslavy čeká, což by v příští sezoně rád změnil. I proto tlačí na vedení svého klubu, aby podepsalo hvězdného krajana a bývalého spoluhráče z Manchesteru United.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester United FC

V lednu roku 2023 se pětinásobný držitel Zlatého míče stal prvním velkým jménem, které opustilo evropský fotbal a zamířilo do Saudi Pro League. Cristiana Ronalda následovalo několik dalších hvězd, do Al-Nassru kromě něj zamířili také Sadio Mané, Aymeric Laporte či Marcelo Brozovič.

K titulu to ale nestačilo, po Al-Ittihadu se letos radoval Al-Hilal. A jelikož portugalský kanonýr na ligový primát čeká už od roku 2020, kdy s turínským Juventusem ovládl Serii A. I proto začíná tlačit na vedení Al-Nassru, aby přivedlo hvězdného krajana a kapitána Manchesteru United Bruna Fernandese.

"Ronaldo naléhá na svůj klub, aby podepsal Fernandese, který minulý týden jednal s United, aby s nimi diskutoval o své budoucnosti," stojí ve zprávě Daily Mirror. Podle stejného plátku by chtěl saúdskoarabský celek nabídnout 80 až 90 milionů liber.

"Fernandes hledal ujištění od nového vlastníka United Sira Jima Ratcliffa, že vize klubu v následujících letech je ta správná," dodává Daily Mirror. Do konce smlouvy zbývají Fernandesovi na Old Trafford ještě dva roky, případný přestup by tak rozhodně nebyl jednoduchý.

V pětačtyřiceti letošních zápasech vstřelil Portugalec patnáct branek a přidal také jedenáct asistencí. Poslední dva duely proti Crystal Palace a Arsenalu kvůli zranění vynechal, v základní sestavě United pro dnešní klání s Newcastlem už ale neschází.

další zajímavé články