sobota, 27. 07. 2024
Mladá Boleslav si zkomplikovala cestu do pohárové Evropy

Mladá Boleslav si zkomplikovala cestu do pohárové Evropy

Fotbalisté Mladé Boleslavi o víkendu vyhráli s Baníkem Ostrava na jeho půdě 0:1, a dnes se mohli výrazně přiblížit jistotě přímého postupu do Evropské Konferenční ligy. Domácí duel se Slováckem ale vůbec nezvládli a situace v tabulce se tak pořádně zamotává.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Mladá Boleslav - Slovácko 0:1 (0:1)

O vítězství moravského celku rozhodla už 4. minuta. V ní mělo Slovácko výhodu rohového kopu, po následné skrumáži ve vápně se do míče opřel dvaadvacetiletý záložník Pavel Juroška a překonal bezmocného Mikulce. Domácí v dalším průběhu hry sice drželi více míč, co se týče střeleckých pokusů ovšem mírně zaostávali. Z deseti vyslaných střel si cestu na bránu našly pouze dvě, které ovšem ztroskotaly na brankáři Hečovi. 

Navýšit náskok už se nepodařilo ani hostům, kteří celkem vystřelili dvanáctkrát, a tak Boleslav příchazí v tabulce o slušný náskok, který si vybojovala v duelu s Baníkem. V případě, že Ostrava uspěje ve večerním klání na Spartě Praha, dostane se zpátky před Severočechy. Ti mají momentálně 47 bodů, o dva body méně má ostravský Baník a ve hře zůstává také Slovácko. To má aktuálně na svém kontě 44 bodů.

Čtvrtý tým tabulky si zajistí přímý postup do již zmíněné Konferenční ligy. Na pátý tým pak čeká souboj s vítězem prostřední skupiny (Hradec Králové vs. Teplice) bitva o předkolo této soutěže. Celek na šestém místě si pak vytáhne černého Petra, v pohárech totiž nebude působit.

další zajímavé články