sobota, 27. 07. 2024
Leverkusen to znovu dokázal! Odvrátil vyřazení i porážku a má rekord

Leverkusen to znovu dokázal! Odvrátil vyřazení i porážku a má rekord

Ve finále Evropské ligy se střetne Atalanta Bergamo a Bayer Leverkusen. Německý mistr neprohrál ani v devětačtyřicátém utkání v řadě a vytvořil nový evropský rekord. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 09. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Bayer 04 Leverkusen

Svou neuvěřitelnou mentální sílu znovu potvrdili svěřenci Xabiho Alonsa. Po dvou penaltách Leandra Paredese byl stav dvojutkání mezi Bayerem Leverkusenem a AS Řím srovnán.

Jenže Bayer v letošní sezoně jednoduše neprohrává. V 82. minutě si po rohovém kopu Grimalda míč do vlastní sítě srazil Mancini, v samotném závěru nastavení si poté míč na ideální střelu navedl střídající Stanišič a opět odvrátil porážku německého mistra.

Leverkusen tak neprohrál už 49. soutěžní utkání v řadě a vytvořil nový evropský rekord. Nadále tak míří za treblem a neporazitelností v rámci celé jedné sezony. K tomu stačí uhrát už jen čtyři duely - dva v Bundeslize, jeden v DFB-Pokalu a poslední ve finále Evropské ligy.

V něm za třináct dní v Dublinu vyzve Atalantu Bergamo, která v odvetném střetnutí Marseille naprosto vynulovala. Po gólech Lookmana, Ruggeriho a střídajícího Tourého vyhrál italský přemožitel Liverpoolu 3:0 a zahraje si o druhou nejprestižnější evropskou trofej.

další zajímavé články