sobota, 27. 07. 2024
Pařížané v odvetě branku nevstřelili a končí v semifinále Ligy mistrů

Pařížané v odvetě branku nevstřelili a končí v semifinále Ligy mistrů

Finále Ligy mistrů si po jedenácti letech a opět ve Wembley zahraje Borussia Dortmund. Ta především defenzivně zvládla odvetné semifinálové klání proti PSG fantasticky a po brance Matse Hummelse uspěla i podruhé. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 07. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Borussia Dortmund

Pařížané měli v domácím prostředí potřebu dotáhnout jednobrankovou ztrátu, kterou francouzskému mistrovi způsobil v prvním klání v Signal Iduna Parku útočnik Niclas Füllkrug.

PSG útočil všemi možnými způsoby. Několikrát si chtěl vymodlit penaltu, čtyřikrát zasáhl tyč, celkem vyslal jednatřicet střel, z toho ale jen pět mezi tři tyče. A právě poslední statistika se stala kamenem úrazu.

V kolonce očekávaných gólů měl celek okolo Kyliana Mbappého číslo 3,22, přesto v domácím prostředí prohrál, potřetí v řadě v soutěžním utkání nevyhrál a končí tak v semifinále Ligy mistrů.

O osudu dvojutkání definitivně rozhodla 50. minuta, kdy se po rohovém kopu Juliana Brandta odpoutal od obránce Mats Hummels a hlavičkou rozhodl o tom, že se Borussia Dortmund vrátí do Wembley po jedenácti letech. Tehdy ve finále nestačila na Bayern Mnichov.

Ony zmíněné tři tyče stály PSG minimálně prodloužení. Krátce před jediným gólem neproměnil stoprocentní příležitost Zaire-Emery, tyč trefil i Mendes a do břevna následně mířil Mbappé. Vše završil Vitinha, jehož dělovku také zastavila horní tyč.

 

další zajímavé články