sobota, 27. 07. 2024
Leverkusen je krok od titulu. V následujících týdnech bude postrádat Hložka

Leverkusen je krok od titulu. V následujících týdnech bude postrádat Hložka

Bayer Leverkusen už v příštím týdnu může sesadit Bayern Mnichov z německého trůnu. Po nečekaném zaváhání úřadujícího mistra má v čele již šestnáctibodový náskok, a pokud doma porazí Brémy, bude jasno. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 07. 04. 2024
  • , zdroj fotky: Bayer 04 Leverkusen

Bayern do utkání u nováčka z Heidenheimu vstoupil dobře a po první půli vedl 0:2. Oblíbená "Csaplárova past" ale sklapla velice brzy. Šest minut po pauze bylo srovnáno a otočku dokonal svou druhou trefou nejlepší hráč domácích Tim Kleindienst.

To Bayer uspěl na hřišti Unionu Berlín a v čele má šestnáctibodový náskok. Pokud tak v příštím týdnu zvládne domácí zápas s Brémami, získá překvapivý, nicméně zcela zasloužený mistrovský titul.

Na Stadion An der Alten Försterei se rozhodlo v závěru první půle. Nejprve se po druhé žluté kartě nechal vyloučit domácí Gosens, následně proměnil pokutový kop po ruce Trimmela Florian Wirtz.

Kouče Xabiho Alonsa tak může mrzet maximálně fakt, že na minimálně tři týdny přišel o Adama Hložka. Českému reprezentantovi dal příležitost od první minuty, ve 32. minutě si ale Hložek poranil kotník a musel ze hry odstoupit.

Vyšetření neodhalilo závažnější poranění, dle vyjádření Bayeru Leverkusen se ale jeho absence bude pohybovat od tří do čtyř týdnů. Zcela jistě tak brzy dvaadvacetiletý ofenzivní hráč vynechá "české derby" v rámci Evropské ligy s West Hamem.

další zajímavé články