sobota, 27. 07. 2024
Neuvěřitelný Leverkusen! Po závěrečné otočce míří za bundesligovým titulem

Neuvěřitelný Leverkusen! Po závěrečné otočce míří za bundesligovým titulem

Bayer Leverkusen je po 27. kole německé Bundesligy skutečně blízko. Zatímco v domácím prostředí v závěru senzačně otočil proti Hoffenheimu, Bayern Mnichov po deseti letech v Allianz Aréně podlehl Borussii Dortmund. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 30. 03. 2024
  • , zdroj fotky: Bayer 04 Leverkusen

Duel mezi Leverkusenem a Hoffenheimem měl hned trojí české zastoupení. Zatímco Adam Hložek a Matěj Kovář zůstali na lavičce, celé utkání odehráli Patrik Schick na domácí straně a David Jurásek s Pavlem Kadeřábkem na té hostující.

Po trefě útočníka Beiera to vypadalo dlouho na radost Hoffenheimu, Leverkusen ale potvrdil výjimečné sebevědomí a také notnou dávku trpělivosti. Útočil až do samého konce, a ačkoliv ještě v 88. minutě prohrával, nakonec se znovu raduje z vítězství.

Na vyrovnávací trefu Andricha navázal český útočník, který v 91. minutě zužitkoval přesného centru střídajícího Telly. Svěřenci Xabiho Alonsa tak znovu neprohrávali a po vítězství jsou v čele Bundesligy o třináct bodů.

Sobotní dohrávku totiž na svém stadionu nezvládl Bayern Mnichov. V Allianz Aréně podlehl Borussii Dortmund po téměř deseti letech a po dlouhých jedenácti letech s největší pravděpodobností zůstane bez titulu.

Ve hře je totiž už pouhých 21 bodů. Pokud tak v následujících kolech Leverkusen a Bayern neztratí, bude se Bayer radovat 21. dubna na půdě Borussie Dortmund v rámci 30. kola.

další zajímavé články