sobota, 27. 07. 2024
Na dvojnásobné oslabení si asi musíme zvyknout, stěžoval si Martinec. Jeho tým hrál přitom v přesilovce déle

Na dvojnásobné oslabení si asi musíme zvyknout, stěžoval si Martinec. Jeho tým hrál přitom v přesilovce déle

Po dvou duelech čtvrtfinálové série Pardubice vedou nad Hradcem Králové poměrem 2:0. V obou zápasech dokázal favorit využit dvojnásobnou přesilovou hru. Právě na tento fakt si postěžoval kouč Mountfieldu Tomáš Martinec. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 17. 03. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

„Pardubice už podruhé za sebou hrály dvouminutovou přesilovku pět na tři. Vypadá to, že ji budou mít každý zápas, tak se na ni příště musíme zaměřit," postěžoval si Tomáš Martinec na tiskové konferenci po druhém utkání. 

V sérii využily Pardubice zatím jen dvě přesilovky, vždy šlo ale právě o přesilu dvou mužů. V prvním utkání skóroval v takové početní převaze Lukáš Sedlák, o den později jej napodobil Richard Pánik.

Ještě o trochu dále než Martinec zašel hostující obránce Ralfs Freibergs. "Těžko se vyhrává, když hrajete proti více než dvaadvaceti hráčům na ledě."

Pravda je ovšem taková, že po dvou duelech má více vyloučených hráčů pardubické Dynamo. V prvním utkání hrálo v oslabení 10 minut, Hradec jen o minutu a šest vteřin více. Ve druhém utkání měli hosté k dispozici 10 minut a 40 vteřin početní výhody, Pardubice poté 6 minut a 13 vteřin.

Dodejme, že na vyloučené hráče "vedou" Pardubice poměrem 15:14.

další zajímavé články