pondělí, 29. 04. 2024
Spása je blízko, ale za cenu velké finanční ztráty. Ďáblové finišují Sanchův odchod

Spása je blízko, ale za cenu velké finanční ztráty. Ďáblové finišují Sanchův odchod

Jadon Sancho je blízko konce svému utrpení na Old Trafford. Hostování, na které byl nyní v zimě poslán, by se mělo změnit v trvalý přestup.


  • autor: Josef Jarkovský
  • , vydáno: 15. 03. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: Borussia Dortmund

Erik ten Hag i navzdory nepříznivým výsledkům stále v Manchesteru United vládne pevnou nizozemskou rukou, která zrovna v Sanchově případě ukázala na výstupní dveře. Z těch anglický ofenzivní záložník vyšel 11. ledna tohoto roku a vrátit by se již neměl.

„Borrusia je pevně odhodlaná změnit Jadonovo hostování v trvalý přestup. Manchester United počítá s velkou finanční ztrátou. Hráče by měla pustit za 30 milionů liber,“ znělo v článku vydaném tento čtvrtek v německém deníku Bild.

Sancho se na Old Trafford dostavil v létě roku 2021 za astronomických 73 milionů liber. Hned první dny však nasvědčovaly, že mladému hráči nové prostředí sedět nebude. Jednak nijak nevyčníval a jednak se často potýkal s různými zraněními, kvůli kterým nemohl najít formu.

Velký zlom přišel v době, kdy se do čela týmu postavil kouč Erik ten Hag, který se Sanchovými výkyvy formy přestal mít trpělivost a poslal jej na několikatýdenní individuální přípravu do Nizozemska. K tomu mimochodem došlo uprostřed minulé sezony.

Sancho se po tvrdé osobní dřině mimo tým vrátil do Manchesteru, ale místo v sestavě stále nenašel. Následně se pohádal s a manažerem a z kádru byl vyřazen podruhé. Tentokrát už navždycky.

Jedinou možností byl odchod jedné či druhé strany. A protože žádný hráč není více než trenér, bylo jasné, že Erik ten Hag zůstane, zatímco Sancho odejde. K tomuto bodu scénáře došlo před dvěma měsíci, přičemž už tehdy zaznělo, že dny anglického reprezentanta v kádru Manchesteru United jsou navždy sečteny.

Jadon nyní působí v Dortmundu, což je klub, ve kterém jeho kariéra započala. A právě zde nyní nachází svou ztracenou formu, která se mu od příští sezony nepochybně bude hodit, neboť se s ní Borussii pokusí pomoct v zisku bundesligového titulu.

další zajímavé články