pondělí, 29. 04. 2024
Angažování Ronalda byla velká chyba, přiznal po čase Solskjaer a vysvětlil proč

Angažování Ronalda byla velká chyba, přiznal po čase Solskjaer a vysvětlil proč

Je to ikonický fotbalista, kterého by si přál mít v týmu snad naprosto každý. Ale bohužel vás to nutí jej pořád stavět, i když jej zrovna nepotřebujete.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 13. 03. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: Manchester United FC

Cristiano Ronaldo se v létě 2021 po konci v Juventusu vrátil zpátky na místo, které ho nejvíce vystřelilo do světa. Tato nostalgická vzpomínka hřála možná fanoušky na srdci, ale už tak moc nepotěšila (dnes již bývalého) manažera Oleho Gunnara Solskjaera, který kvůli ní přišel o práci.

„Než k nám Cristiano Ronaldo přestoupil, tak se mě vedení klubu ptalo, zdali to s jeho angažováním myslím vážně. Zde je nutné říct, že bez mého souhlasu by se Cristiano nikdy nevrátil. A když se objevila možnost, aby přišel, tak jsem ji odsouhlasil.

Po nějaké době, to přiznávám, se ale mezi mnou a Cristianem objevila jakási propast a přestalo to mezi námi fungovat. Neříkám, že lituji toho, že se vrátil, jelikož se naše hra s míčem zlepšila, ale problém byl v tom, že bez něj na hřišti jsme hráli lépe. Více jsme presovali, více nám to ladilo. Ronaldův přestup do United byl zprvu správný krok, ovšem později mi došlo, že to tak vůbec nebylo,“ přiznal Solskjaer v rozhovoru pro The United Stand.

A svým způsobem má Ole pravdu, což potvrzují i statistiky. Před příchodem Ronalda byl Manchester United týmem, který si zakládal na rychlých protiútocích, čímž ničil mnohé, i velice kvalitní soupeře. Po jeho příchodu se ovšem změnila celá hra, která se najednou zakládala na vysokém nátlaku a více přihrávkách. A právě v tento moment se ukázalo, jak to v týmu neklape.

Kvůli špatným výsledkům byl Solskjaer v listopadu 2021 propuštěn a Ronaldo s příchodem dočasného kouče Ralfa Rangnicka a následně i nového trvalého kouče Erika ten Haga začal přicházet o místo v základní sestavě. To vyvrcholilo jeho odchodem do Saúdské Arábie, kde zůstává dodnes.

další zajímavé články