sobota, 27. 07. 2024
V Plzni skončil sportovní manažer Vlasák. Nesouhlasil s několika příchody i odchody, přesto se neloučí ve zlém

V Plzni skončil sportovní manažer Vlasák. Nesouhlasil s několika příchody i odchody, přesto se neloučí ve zlém

Ve světě sportu, kde nic není jisté, došlo k další rošádě. Tu dle svých vlastních slov řídil sám Tomáš Vlasák, který opouští roli sportovního manažera hokejové Plzně.


  • autor: Josef Jarkovsky
  • , vydáno: 12. 03. 2024
  • , zdroj fotky: HC Plzeň

Vlasák se do manažerského křesla usadil v dubnu roku 2015, což bylo přesně dva roky po tom, co s klubem ovládl nejvyšší českou hokejovou soutěž. Od roku 2021 se ale bohužel jindy ambiciózní hokejový tým nedokázal dostat skrze předkolo playoff (nyní vypadl 0-3 s Litvínovem) a následně tedy přišlo velké rozhodnutí.

„O svém odchodu jsem za posledních několik týdnů slyšel velkou spoustu spekulací. Předně chci zmínit, že z klubu neodcházím z důvodů jakýchkoliv rozepří, nesouhlasů nebo hádek. Vždy jsem si v Plzni vážil toho, že mohu otevřeně říci svůj názor. Ano, je pravda, že jsem nesouhlasil s finálním rozhodnutím jak u některých příchodů, tak také odchodů. Ale to k naší práci patří,“ informoval prostřednictvím klubového webu dnes již bývalý funkcionář z Plzně, který se vydává vstříc nové misi.

„Nasbíral jsem v Plzni obrovské zkušenosti. Celému klubu přeji hodně štěstí a úspěchů do dalších let,“ přidal Vlasák s tím, že se rozhodně neloučí ve zlém, koneckonců má na co vzpomínat. Během jeho aktivní manažerské doby indiáni rovnou třikrát získali extraligový bronz.

„Tomášovo rozhodnutí plně respektuji a nebude se mi s ním loučit jednoduše. Společně jsme toho hodně prožili jak na ledě, tak i mimo něj. Naše pracovní cesty se rozcházejí v dobrém. I když jsme vždy neměli na věc stejný názor, dokázali jsme najít řešení. Ať už bude Tomášova další kapitola jakákoliv, přeji mu hodně úspěchů a děkuji mu za odvedenou práci,“ podělil se o svůj názor spolumajitel Martin Straka.

I když to nebylo zatím nikde potvrzeno, hovoří se o tom, že Vlasák nyní zamíří do Mladé Boleslavi. Ani ta za sebou nemá zrovna skvělou sezonu, v základní ligové části se totiž umístila na třinácté příčce, a tak se do předkola playoff ani nedostala. 

další zajímavé články