sobota, 27. 07. 2024
Když se nacházíte v toxickém prostředí, musíte pouze odejít. Sancho by na svou Old Trafford misi nejraději zapomněl

Když se nacházíte v toxickém prostředí, musíte pouze odejít. Sancho by na svou Old Trafford misi nejraději zapomněl

Přišel tam jako jedna z nejzářivějších posil, okolo níž měla být postavena nová kostra týmu. Nakonec se ale nemůže dočkat, až odtamtud navždy zmizí.


  • autor: Josef Jarkovský
  • , vydáno: 11. 03. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester United FC

Lidé jsou různí a pracovat s Jadonem Sanchem není zrovna lahoda. Na vlastní kůži to poznal dočasný lodivod Rafl Rangnick a nyní tuto čest dostal i Erik ten Hag. Ten ovšem na rozdíl od svého trenérského kolegy nebyl se Sanchem a jeho laxním tréninkovým přístupem tak trpělivý.

Při prvním náznaku jej nejprve posadil na lavičku, pak poslal na individuální přípravu do Holandska, a když ani tohle nepomohlo, tak jej vyslal na hostování do Dortmundu. Z něho se však Jadon vrátí snad už jen pouze sbalit si do Manchesteru zbytek věcí, aby se mohl nadobro opět odstěhovat.

Tradičně dobře informovaný německý deník Bild píše, že je Sanchova manchesterská kariéra navždy pohřbena. Sám hráč viní jak klub, tak především trenéra Erika ten Haga za to, že jej nechal dlouhé dva roky herně stagnovat. Teď je tak moc na dně, že si kolikrát ani na hostování v Dortmundu nevysloužil místo v základní sestavě.

Celá situace vygraduje až při letním přestupovém období, kdy Sanchovi vyprší půlroční hostování. United do mladého anglického ofenzivního hráče dali 73 milionů liber. Jeho současná přestupová hodnota dle portálu transfermarket činí 15 milionů liber, což je pouhá pětina toho, s čím na Old Trafford přicházel.  

Ďáblové za svého hráče budou chtít 40-50 milionů liber a už teď si s rukou na srdci můžeme říct, že se zde nenajde vůbec nikdo, kdo by jim takovou sumu nabídl. Jelikož jsou vazby mezi klubem i hráčem nenávratně zpřetrhány, bude muset nové vedení United výrazně slevit ze svých požadavků. Je možné, že někdo nabídku okolo 25 milionů pošle, ale víc to asi nebude.

další zajímavé články