sobota, 27. 07. 2024
Čtyři porážky za šest dní. Vítkovicím skončila sezona předčasně

Čtyři porážky za šest dní. Vítkovicím skončila sezona předčasně

Po semifinále z loňské sezony vyhlásily Vítkovice útok na příčky nejvyšší. Ročník 2023/24 se ale ostravskému klubu nevydařil už od prvních chvil. Nyní je navíc u konce, hradecký Mountfield zvítězil v osmifinálové sérii 0:3 na zápasy. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 09. 03. 2024
  • , zdroj fotky: HC Vítkovice Ridera

Vítkovicím skončila sezona. Zatímco loni bojovaly v semifinále a sérii s Hradcem Králové dotáhly až do sedmého utkání, nyní končí na stejném soupeři už v předkole play-off.

Ridera neměla vůbec dobrý start a ideálně nepůsobil ani postupný konec Jana Káni, Petera Muellera, trenéra Miloše Holaně a také vynechání ze sestavy kapitána Dominika Lakatoše.

Po odstavení Lakatoše ale Vítkovice zvládly pět duelů v řadě a vyšplhaly se blízko k osmé pozici. Tu ale nakonec nezískaly, neboť v rozhodujícím utkání podlehly hradeckému Mountfieldu na svém ledě.

A proti stejnému soupeři nezvládly ani další tři osmifinálové zápasy. Za šest dní tak proti Mountfieldu prohrály čtyřikrát v řadě a s ročníkem 23/24 se loučí předčasně. 124 minut a 47 vteřin, tak dlouho trvalo, než Vítkovice vstřelily gól.

Snížení na 1:3 v domácím prostředí ale nic neřešilo. Vítkovice nepředvedly dobrý výkon, Hradec až na bodyčeky vyhrál ve všech ohledech a do čtvrtfinále postupuje naprosto zaslouženě. 

další zajímavé články