sobota, 27. 07. 2024
Diouf poslal Slavii do deseti. Ta přesto na San Siru dvakrát skórovala a je ve hře o postup

Diouf poslal Slavii do deseti. Ta přesto na San Siru dvakrát skórovala a je ve hře o postup

Porážka, ale se ctí. A především s nadějí na postup. Ačkoliv hrála Slavia na San Siru od 26. minuty jen v deseti, dokázala dvakrát skórovat a z Milána si odváží přijatelnou porážku 4:2.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 07. 03. 2024
  • , zdroj fotky: AC Milan

Když El Hadji Malick Diouf zajel do kotníku Christiana Pulišiče, bylo zle. Turecký rozhodčí Meler podle očekávání vytáhl červenou kartu a poslal Slavii velmi brzy do deseti. 

AC Milán navíc přesilovku okamžitě zužitkoval. Za osm minut poslal Leao parádní pas na hlavu Girouda a Rossoneri šli do vedení. Hned za dvě minuty ale bylo senzačně srovnáno.

Po rohovém kopu se do míče opřel David Douděra a nádhernou ranou prostřelil defenzivu i gólmana Maignana. Jenže závěr půle byl pro český tým jako z hororu. Dva rohové kopy a dva góly.

Přihrávku Florenziho využil k překvapivé střele Reijnders, o dvě minuty později se poté po přihrávce stejného hráče trefil i Loftus-Cheek. Slavia se ale nesložila a opět snížila. Krátce po hodině hry nastoupil do hry Ivan Schranz a právě on o čtyři minuty později dal hostům naději.

Na konečných 4:2 ve prospěch favorita upravil Christian Pulišič, který v poslední chvíli tečoval ránu Rafaela Leaa, která by taktéž mířila do sítě. Slavia tak ze San Sira odlétá s dvougólovým mankem, přesto si udržela jistou naději na postup mezi nejlepších osm. 

další zajímavé články