sobota, 27. 07. 2024
Sparta své šance nevyužila. Liverpool na Letné nasázel pět branek a o postupu je prakticky jasno

Sparta své šance nevyužila. Liverpool na Letné nasázel pět branek a o postupu je prakticky jasno

Více než solidní partii odehrála pražská Sparta v osmifinále Evropské ligy proti favorizovanému Liverpoolu. Své příležitosti ale nezužitkovala a tak lídr anglické Premier League trestal. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 07. 03. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool Football Club

Už v páté minutě v pokutovém území zasáhl Sorensen Mac Allistera a výsledkem byl pokutový kop. Při neúčasti Mo Salaha se k němu postavil sám faulovaný a s přehledem poslal Liverpool do vedení.

Za osm minut mohlo být srovnáno, střelu Haraslína ale parádně zlikvidoval Kelleher a následně i obránce Gomez. Sparta svou příležitost nevyužila a brzy podruhé inkasovala. Z větší vzdálenosti vypálil Darwin Núňez a Sorensen na střelu překvapivě nedosáhl.

Český tým mohl znovu snížit, Birmančevič ovšem nedokázal míč dopravit do zcela prázdné brány. Na opačné straně měl téměř totožnou možnost Gakpo, trefil ale jen Vindahla. Hosté se ale přeci jen třetího gólu do pauzy dočkali. Na pas Mac Allistera si naběhl Núňez a krásnou ranou přes nohu nedal Vindahlovi šanci.

Hned ze startu druhé půle se domácí dočkali branky, když si míč do své branky poslal střídající Bradley. Solidní příležitost poté promarnil Haraslín a tak hosté vzápětí trestali.

Čtvrtý gól přidal Díaz, pátý poté střídající Salah. Ten má ale následně byl pro velice sporný ofsajd odepřen. Dočkal se tak jiný střídající hráč. Ve čtvrté minutě nastavení unikl Dominik Szoboszlai a překvapil Sorensena. Sparta sehrála s Liverpoolem otevřenou partii a rozhodně se nemá za co stydět.

Liverpool ale domácím udělil lekci z produktivity a prakticky rozhodl o svém postupu do čtvrtfinále Evropské ligy.

další zajímavé články