sobota, 27. 07. 2024

Ve Francii se bude na co koukat. PSG vyzve Monako v boji o první příčku


  • autor: karel
  • , vydáno: 25. 01. 2017

Nedělní dohrávka dvaadvacátého kola francouzské Ligue 1 přinese opravdu zajímavou podívanou. Utká se totiž proti sobě třetí celek s prvním. Jedná se tak o PSG, které na domácí půdě přivítá o dva body v tabulce lépe postavené Monako.

PSG si na dobu bez Ibrahimoviče muselo postupně zvyknout a nyní se může pochlubit parádní statistikou sedmi zápasů bez prohry v řadě. Ale ani Monako nezůstává pozadu a díky svému tahounovi v podobě znovu vzkříšeného Radamela Falcaa neprohrálo za sebou už pět zápasů.

Když už jsme u útočné hvězdy Monaka Falcaa, řekněme si, že v lize vsítil letos již dvanáct branek. Zdaleka ale nemá na nejlepšího střelce PSG Cavaniho, který jich nasázel už dvacet. A to je vážení bez půl branky rovná polovina všech vstřelených ligových branek pařížského celku.

Oba celky se potýkají s poměrně širší absencí. Na domácí straně pravděpodobně pochybí čtyři hráči, na straně hostů tři. PSG určitě pochybí obránce Aurier, který reprezentuje Pobřeží slonoviny na africkém šampionátu. Na straně druhé zase reprezentuje Mali Traoré  a Maroko Dirar.

Co se týče zranění, určitě pochybí PSG polský reprezentant Krychowiak. S poraněním stehna laboruje Jesé a s nemocným kolenem marodí Pastore. U obou je ale mírná pravděpodobnost zotavení. Taktéž jako u hráče Monaka Eldersona.

Názor redakce:

Oba týmy hrají prakticky bezchybně, Monako má lepší ofenzivu, PSG zase defenzivu. Oba bojují o titul a rozdíl mezi nimi je minimální. Ať chci jak chci, prognózy jasně napovídají o remíze, na kterou je vypsán opravdu luxusní kurz.

PSG - AS Monako, 21:00, 29.1.2017, Parc des Princes

Tip redakce: 0

Přibližný kurz: 4

další zajímavé články