sobota, 27. 07. 2024

V osmifinálovém šlágru se představí poslední finalisté ME - Španělé proti Italům


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 26. 06. 2016

V pondělí v podvečer budou fotbaloví fanoušci svědky reprízy finálového zápasu z EURA 2012. Itálie totiž vyzve obhájce evropského trůnu Španělsko. Utkání začíná v 18 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Oba tyto celky byly před zahájením turnaje pasovány nejen do role favoritů své skupiny, ale také adepty na celkové vítězství. Vždyť na posledním ME v Polsku a na Ukrajině se spolu utkaly ve finále, kde jasně dominovalo Španělsko, které Itálii deklasovalo 4:0. Itálie si ve své skupině E zajistila první místo již po dvou odehraných kolech, když na počátku porazila 1:0 černého koně turnaje Belgii. Následovalo stejné vítězství proti poslednímu Švédsku. V závěrečném střetnutí proti Irsku už Italům o nic nešlo, a tak celkem očekávaně prohráli 1:0 s Irskem, které hrálo o přežití. Španělsko bylo nalosováno do skupiny D, tzv. skupiny smrti. Nakonec v ní skončilo na druhém místě za již vyřazenými Chorvaty (v osmifinále s Portugalskem). V úvodním duelu proti českému výběru Španělé po celý zápas marně dobývali naši branku, to se podařilo až v samotném závěru (1:0). V boji s Tureckem byla jejich pozice jasnější (3:0). V závěrečném boji o první příčku s Chorvaty tahalo Španělsko za kratší konec a podlehlo jim 2:1.

NÁZOR

Zřejmě se bude opět jednat o velkou taktickou bitvu, takže vstřelených branek bude poskromnu. Přesto věřím, že nakonec Španělsko vyhraje v základní hrací době.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra Španělska

Přibližný kurz: 2.15

(zdroj fotky: facebook.com/uefaeuro)

další zajímavé články