sobota, 27. 07. 2024

Dortmund vyzve v domácím utkání Wolfsburg, který ještě může urvat poháry


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 29. 04. 2016

Do konce letošního ročníku německé Bundesligy zbývají tři kola. V tom dvaatřicátém se spolu utkají celky z Dortmundu a Wolfsburgu. Utkání začíná v sobotu v 15:30 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Eurosport 2.

PREVIEW

Borussia Dortmund je aktuálně v lize na druhém místě, ze kterého ji už nikdo nemůže sesadit. Nicméně, na titul už „Včeličky“ zřejmě nedosáhnou, vedoucímu Bayernu stačí z posledních tří kol alespoň jednou vyhrát. Dortmund v posledních pěti zápasech čtyřikrát naplno uspěl a pouze jednou odešel z trávníku s nerozhodným výsledkem. Stalo se tak na hřišti Schalke 04, které doma vybojovalo proti druhému celku Bundesligy remízu 2:2. Dortmund si naopak poradil s Augsburgem (1:3), Brémami (3:2), Hamburkem (3:0) a v minulém kole také se Stuttgartem (0:3). Wolfsburg zřejmě bude z této sezony dost zklamaný. Momentálně je totiž až na desátém místě s devětatřiceti body na kontě. Avšak na sedmé Schalke, které aktuálně putuje do předkola Evropské ligy, ztrácí přijatelných šest bodů. Wolfsburgu se v posledních pěti zápasech vůbec nedaří, vždyť z nich dokázal vytěžit pouze dva body za remízy s Darmstadtem a Mohučí (oba zápasy 1:1). Naopak Wolfsburg nestačil na Bayer Leverkusen (3:0), Werder Brémy (3:2), ani na Augsburg (0:2).

NÁZOR

I přesto, že v poslední době neměl Wolfsburg příliš dobré výsledky, na hřišti Dortmundu se mu v posledních vzájemných zápasech daří. Přibližně před rokem zde dokázal vyhrát 1:3, půl roku předtím zde remizoval 2:2.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 5.00

(zdroj fotky: facebook.com/vflwolfsburgfussball)

další zajímavé články