sobota, 27. 07. 2024

První semifinále Ligy mistrů otevře duel mezi Manchesterem City a Realem Madrid


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 25. 04. 2016

V úterý startuje úvodní zápas semifinále Ligy mistrů mezi anglickým Manchesterem City a španělským Realem Madrid. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport a také Digi Sport 3.

PREVIEW

Manchester City se už dlouho netají tím, že hlavním cílem anglického klubu je získat trofej v této milionářské soutěži. Nic jiného City nezajímá natolik, jako právě Liga mistrů. Přesto je City v Premier League na solidním třetím místě s čtyřiašedesáti body, ne vedoucí Leicester však ztrácí již dvanáct bodů. Anglický celek se do semifinále nejprestižnější evropské soutěže probojoval přes francouzské PSG. V úvodním čtvrtfinálovém zápase se zrodila remíza v poměru 2:2, v odvetě však byl úspěšnější Manchester City, který nakonec vyhrál v poměru 1:0. Real Madrid neměl cestu do semifinále rovněž vůbec jednoduchou. V úvodním čtvrtfinálovém zápase totiž Wolfsburg dokázal svého španělského soupeře překvapit, když vyhrál nečekaně jasně 2:0. Odveta však již stoprocentně patřila Realu Madrid, který skóre otočil a hladce vyhrál 3:0. Oba celky se spolu naposledy utkaly v minulém roce v rámci mezinárodního poháru, který se hraje obvykle v letním přípravném období. V červenci loňského roku tedy vyhrál Real Madrid, a to poměrně jasně v poměru 1:4.

NÁZOR

Manchester City musí v domácím zápase uhrát minimálně remízu, aby mohl v odvetě pomýšlet na postup do vysněného finále. Zda se mu to podaří, je nejisté. Věřím však, že se mu to může podařit a do odvety si poveze nadějný výsledek.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.40

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články