sobota, 27. 07. 2024

Severní Londýn na nohou! Kohouti se představí na Emirates Stadium


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 07. 11. 2015

12. kolo Premier League nabídne fanouškům pikantní šlágr – v londýnském severském derby představí Arsenal, který přivítá Tottenham Hotspur. Utkání začíná v neděli v 17 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Digi Sport 1.

PREVIEW

Jde zároveň o souboj vysoce postavených celků v tabulce. Arsenal neustále šlape na paty vedoucímu Manchesteru City, se kterým prohrává pouze o skóre. V posledních pěti ligových zápasech totiž neztratil ani jeden bod a navíc obdržel pouhé tři branky! Na tomto faktu má podíl zejména Petr Čech, který „Gunners“ zachránil už nejeden bod. Dvě branky obdržel Čech od třetího Leicesteru, ovšem to Arsenal vůbec nemusel řešit, poněvadž si ze hřiště největšího překvapení letošní sezony odvezl tučnou výhru v poměru 2:5. Poté porazil jasně 3:0 Manchester United, stejným výsledkem vyprovodil také Watford a Swansea. Everton přehrál sice těsně, ale přece – 2:1. Takovou stinnou stránkou Arsenalu jsou poháry, a je jedno, jestli jde o soutěž domácí nebo evropskou. Z Capital One Cupu už je po osmifinálové porážce 0:3 od Sheffieldu venku, postup ze základní skupiny Ligy mistrů má po drtivé porážce 5:1 od Bayernu Mnichov také nahnutý, resp. vůbec ho nemá ve svých rukou. Tottenham Hotspur je po jedenácti kolech na pěkné páté příčce s dvaceti body. Navíc se bodově pořád drží s čelem tabulky. V posledních pěti ligových kolech Tottenham nepoznal hořkost porážky – třikrát slavil tři body a dvakrát bod za plichtu. Může se např. chlubit drtivým skalpem vedoucího celku ligy Manchesteru City v poměru 4:1! Capital One Cup je pro Kohouty rovněž minulostí. Úsměvné na tom je, že ho v prvním kole vyřadil právě Arsenal výsledkem 1:2. V Evropské lize se Tottenhamu daří poměrně slušně, i když postup ještě zdaleka nemá jistý, přestože je aktuálně na vedoucí pozici před Monakem. V minulé sezoně se ve vzájemných zápasech více dařilo Tottenhamu. Ten dokázal na Emirates Stadium vybojovat remízu 1:1, v domácí odvetě už pak svého rivala porazil 2:1.

NÁZOR

Tottenham naposledy na Emirates Stadium vyhrál v roce 2010. Arsenal má navíc v současné době skvělou formu, takže předpokládám, že svou vítěznou šňůru prodlouží a Kohouty těsně porazí.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 1.70

(zdroj fotky: facebook.com/TottenhamHotspur)

další zajímavé články