pondělí, 28. 10. 2024
Vinícius, Haaland, Bellingham, Yamal, nebo Mbappé? Vyhlášení Zlatého míče už je otázkou jen pár hodin

Vinícius, Haaland, Bellingham, Yamal, nebo Mbappé? Vyhlášení Zlatého míče už je otázkou jen pár hodin

Renomovaný magazín France Football v pondělí večer v Paříži oznámí výsledky ankety o Zlatý míč. Poprvé od roku 2003 se o titul nejlepšího hráče planety nebude ucházet ani Lionel Messi, ani Cristiano Ronaldo. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 28. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Real Madrid F.C.

Bayern rozdrtil Bochum. Kane zazářil 15. gólem v sezoně

Novináři považují za mírného favorita brazilského útočníka Viníciuse Júniora z Realu Madrid, jeho konkurenty by měli být zejména Erling Haaland, Jude Bellingham, Lamine Yamal nebo Kylian Mbappé.

Osminásobný laureát a loňský držitel prestižní trofeje Messi, jenž letos ovládl s Argentinou jihoamerický šampionát, se nedostal do třicetičlenné nominace, kterou pořadatelé zveřejnili na počátku září. Ve výběru chyběl rovněž pětinásobný vítěz ankety Ronaldo.

Trenérem roku stále může být Alonso, Ancelotti i Guardiola

Vinícius pomohl Realu k triumfu v Lize mistrů. Norský kanonýr Haaland táhne útok anglických šampionů z Manchesteru City, anglický útočník Harry Kane se zase může pochlubit Zlatou kopačkou pro nejlepšího střelce evropských lig.

Mezi kandidáty se dostala řada španělských mistrů Evropy - vedle Yamala také Dani Carvajal, Alejandro Grimaldo, Dani Olmo, Rodri či Nico Williams.

O ocenění pro trenéra roku se ucházejí například Xabi Alonso z Leverkusenu, Carlo Ancelotti z Realu Madrid, Pep Guardiola z Manchesteru City nebo kouč španělské reprezentace Luis de la Fuente.

Mbappého debut v El Clásicu se změnil v noční můru, Real Madrid po porážce čelí tvrdé kritice

další zajímavé články